Advies Voor het Opstarten Van een Succesvolle Bed & Breakfast 

221

Het starten van een bed & breakfast of een Airbnb kan erg moeilijk zijn, als je een nieuwkomer bent op de korte termijn verhuurmarkt. Als je nog geen ervaring hebt kan het erg moeilijk zijn waar je moet beginnen, en de ins en outs van deze branche kunnen je nogal in verwarring brengen. Het kan er zelfs voor zorgen dat je niet durft door te zetten, om je droom werkelijkheid te maken. Hieronder een aantal tips voor het opzetten van je eigen bed & breakfast of het verhuren van een Airbnb.

Bron: thebusinessconcept

Goede foto’s maken het verschil

Het is belangrijk om tijd te besteden aan het maken van geweldige foto’s. Het zal zeker de moeite waard zijn, want uiteindelijk zullen de foto’s ervoor moeten zorgen dat mensen jouw kamer, huisje of appartement wil huren. Het ideale aantal foto’s is tien, zodat er genoeg te ontdekken is, maar de potentiële klant niet overdonderd wordt. Maak ook een paar foto’s die de sfeer van de locatie, de buurt en eventuele voorzieningen overbrengen. Het kan zeker helpen om te overwegen om een professionele fotograaf in te huren, want in de loop der tijd is de standaard voor de kwaliteit van de foto’s op verhuursites steeds beter geworden.

Bron: accommodationbusinessbrokers

Presentatie is belangrijk

We weten allemaal dat de eerste indruk telt en de enige manier om een indruk achter te laten op potentiële, toekomstige gasten is via je website of (Airbnb) profiel. Zorg voor een duidelijke walkthrough, zodat het voor bezoekers duidelijk is waar ze terecht komen als ze besluiten om te boeken. Maak zowel foto’s van de binnen- als de buitenkant, en zelfs van de omgeving als deze interessant genoeg is.

Plan vooruit en wees proactief

Als je geen woning tot je beschikking hebt om te verhuren, is het belangrijk om alvast vooruit te plannen. Benader zelf potentiële huizenverkopers en laat mensen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar een woning die je kunt kopen om te verhuren. Soms vallen de dingen ineens op zijn plek, als bekenden een woning verkopen, als mensen snel van hun woning af willen of als je de eerste bent die op een woning reageert. Een proactieve houding zal je in ieder geval geen nadelen opleveren.