Carrière Advies voor Vrouwen

234

Door de groeiende consensus over gendergelijkheid komen er steeds meer kansen op de arbeidsmarkt voor vrouwen. Vrouwen hebben net als mannen een gunstige invloed op de prestaties van bedrijven. Het onderwerp van genderpariteit voor vrouwen is een topprioriteit geworden binnen veel organisaties en het is wetenschappelijk aangetoond dat het aanmoedigen van diversiteit in teams gunstig is. Zowel voor de bedrijven zelf, maar ook voor het behoud van talent en de teamcultuur.

Bron: woc-fp

Start je carrière vol vertrouwen

Een sterke vastberadenheid is erg belangrijk om het beter te doen in je carrière. Volgens Sarah Paiji Yoo, ondernemer en medeoprichter en CEO van Blueland, moeten vrouwelijke professionals beginnen met maken van carrière voordat ze er klaar voor zijn. Ze vertelde in een interview: “Meestal voel je je niet 100 procent klaar, 100 procent voorbereid, of niet 100 procent zonder angsten.” Ze zei ook: “Bedenk hoe ver je zou kunnen komen, als je vandaag al begint in plaats van volgend jaar.”

Bron: searchenginejournal

Zoek je netwerkgroep

Besteed wat tijd aan het vinden van de ideale netwerkgroep voor jou. Soms moet je als vrouw worstelen om een groep te vinden waar je je prettig voelt, maar het loont uiteindelijk de moeite. Het is erg fijn om te kunnen netwerken met andere professionals. Dus nadat je honderden uren hebt doorgebracht op verschillende netwerkevenementen, zul je uiteindelijk de juiste groep vinden en de motivatie krijgen die je nodig hebt om te groeien. Goede professionele groepen zullen je helpen om vooruit te komen en jij zal tevens hetzelfde kunnen betekenen voor anderen.

Bron: forbes

Stel een groter carrière doel vast

Meestal slagen we er niet in om onze carrière doelen vast te stellen en als gevolg daarvan bereiken we niet de doelen die we in gedachten hebben. Volgens carrière specialist Jim

Collins is het hebben van een doel onmisbaar, hij zegt: “Elk van de meest welvarende bedrijven waarmee hij sprak had een Level 5 Leader. Een Level 5 Leader cijfert het ego van zichzelf weg, om het bedrijf te leiden naar het grotere doel.”