Carrière planning is een van de belangrijkste dingen in het leven. Mensen die creatieve vaardigheden hebben zijn vaak in de war over hun toekomstplannen. Gelukkig hebben we hier enkele ideeën voor je met betrekking tot je carrière als je een creatieve kant hebt.

Tatoeëerder

Je kunt deze baan beschouwen als een technische baan die artistieke vaardigheden vereist. Het werk betaalt goed, als je naam weet te maken en een beetje bekendheid weet te creëren. Afhankelijk van de wensen van de klant en de complexiteit van de tatoeage, kun je een mooi salaris verdienen met dit werk.

Bron: nytimes

Make-up artiest

Dit is een andere baan die bijzondere artistieke vaardigheden vereist. Een make-up artist kan in tal van verschillende sectoren aan het werk gaan. Het is zelfs zo een trend, dat je er een speciale opleiding voor kunt volgen. Je kunt zowel bij een bedrijf aan de slag, maar ook zelfstandig ondernemer worden.

Bron: mbmmakeupstudio

Modeontwerper

Dit is een baan waar veel mensen van dromen. Een modeontwerper is iemand die zijn creativiteit omzet naar de praktijk. Een modeontwerper kan van allerlei kleding ontwerpen, van jurken tot pakken en ieder accessoire dat iemand maar nodig kan hebben.

Bron: wildromanticphotography

Tekstschrijver

Dit is een ander soort creatieve baan waarbij je op verzoek teksten moet schrijven, voor verschillende mensen en bedrijven. Als je iemand bent die graag schrijft, is dit de perfecte baan voor jou. En het betaalt ook nog eens goed.