Advies Voor het Krijgen van een Baan op Afstand

189

Naarmate meer bedrijven overgaan op werken op afstand, zijn er ook meer vacatures gekomen voor het werken vanuit huis. Deze grotere behoefte aan telewerkers biedt veel kansen. Cecilia Seiter, een medewerker van Forbes, geeft jou advies over hoe je een baan kunt krijgen waarbij je vanuit huis kunt werken.

Bron: soject

Bepaal je basisvereisten

Voordat je op zoek gaat naar de ideale baan op afstand, is het belangrijk om een lijst op te stellen met jouw wensen. Schrijf hier alle dingen op die je van je nieuwe werk verwacht. Deze techniek helpt je om te bepalen wat je echt zoekt in een baan en het maakt het eenvoudiger om de geschikte vacatures te vinden.

Bron: parallels

Identificeer je echte werkmotivatie

De beste werknemers op afstand doen hun werk graag. Ze houden van hun baan en hebben plezier in hun werk. Als je niet geniet van wat je doet, kan zelfs het werken vanuit huis erg oncomfortabel worden. Vooral als niemand je zegt wanneer je precies moet beginnen en je lang kan blijven liggen in bed. Om de een of andere reden beginnen veel mensen die een hekel hebben aan hun werk, op zondagavond een gevoel van angst te krijgen. Analyseer deze gevoelens als je ze hebt.

Bron: oberlo

Begin met netwerken

Netwerken stelt je in staat om in contact te komen met andere ideeën en het delen van informatie met anderen. Door te communiceren met andere professionals in dezelfde branche, kunnen er zomaar mooie kansen op je pad komen. Een solide netwerk opbouwen verhoogt ook je zichtbaarheid en zorgt voor nieuwe kansen. LinkedIn is een van de beste sites om professioneel te netwerken. Je kunt echter ook uitbreiden naar andere sociale media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Reddit en Quora. Sluit je dus zoveel mogelijk aan bij verschillende groepen en gemeenschappen.