“Employee engagement” activiteiten zijn activiteiten die de productiviteit van je werknemers kunnen verhogen, aangezien continu werken erg monotoon kan zijn voor werknemers. Dit kan de werkstress verhogen en zal uiteindelijk ook het prestatieniveau van werknemers verminderen. Om dit voor te zijn is het belangrijk om werknemersbetrokkenheid activiteiten te houden, om wat energie te stimuleren. Zakelijke organisaties die leuke en onderhoudende werknemer betrokkenheid stimuleren, zullen waarschijnlijk succesvoller zijn.

Bron: qualtrics

Studies tonen aan dat betrokken werknemers productiever zijn en dat ze langer bij het bedrijf blijven werken. Ze zullen eerder hun taken uitvoeren en nieuwe verantwoordelijkheden op zich willen nemen. Uit recent onderzoek bleek dat betrokken werknemers zelf een twee keer zo grote kans hebben om succesvol te zijn in het bedrijf. Bedrijven met betrokken werknemers hebben zelfs vier keer zoveel kans om succesvol te zijn.

Bron: forbes

Bedrijven kunnen bijvoorbeeld werkplek feesten organiseren, bijvoorbeeld om een feestdag te vieren zoals Halloween of Kerstmis. Maar ook sommige andere activiteiten kunnen werknemersbetrokkenheid stimuleren, zoals het organiseren van toernooien, culturele evenementen of studieprogramma’s in groepsverband. Al deze ideeën kunnen effectief zijn, om de binding tussen werknemers te bevorderen.

Een betrokken team kan een hogere waarde leveren en het kan een bedrijf ook helpen om het gemakkelijker te runnen. De betrokkenheidsactiviteiten ontwikkelen betere relaties tussen zowel de werknemers, als de relatie tussen de werknemer en het bedrijf. Door dit te doen kunnen bedrijfsleiders zich richten op procesverbeteringen, die uiteindelijk de bedrijfsresultaten kan verbeteren en het succespercentage kan verhogen. Daarom leggen bedrijfsorganisaties steeds meer de nadruk op werknemersbetrokkenheid.