Het succes van een bedrijf hangt af van gezonde financiën. Helaas duiken er iedere dag wel moeilijkheden op, zowel voorzien als onverwacht. Je kunt denken aan naderende deadlines van de belastingdienst, administratieve uitgaven, het herstellen van schade na bijvoorbeeld een natuurramp en/of stijgende kosten door inflatie.

Bron: hbr

Maak een doordachte financiële strategie

Elk bedrijf heeft een gedegen financieel plan nodig, omdat je daarmee al je uitgaven kunt bijhouden en verstandigere financiële beslissingen kunt nemen. Een uitgebreide financiële strategie omvat onder andere: het maken van een grondig financieel en fiscaal plan, het analyseren van risico’s, en het maken van voorspellingen over de economie en de onderneming.

Bron: coxblue

Betaal je rekeningen automatisch

Handmatig rekeningen betalen kost tijd en bestaat vaak uit veel handmatig invoerwerk. Deze tijd kun je beter besteden aan productontwikkeling en klantenwerving. Bovendien is er een reëel risico op het missen van deadlines, waardoor je ook het betalen van boetes en extra kosten niet zal kunnen ontlopen. Kies voor internetbankieren en automatiseer dergelijke betalingen, om dit proces te verbeteren. Zowel efficiënter werken evenals als minder boetes zijn een aantal voordelen.

Bron: calbizjournal

Bereid het juiste papierwerk voor

Een vroegtijdige planning zal je helpen om je bedrijfsstructuur, eigendomsstructuur en aandeelhoudersovereenkomsten vast te stellen. Deze zaken worden vaak uitgesteld door kleine ondernemingen, maar het zijn de hoekstenen van het risicobeheer van een bedrijf. Bedrijven zullen juridisch en financieel beschermd zijn, als ze ervoor zorgen dat ze over het juiste papierwerk bezitten.