5 Digitale Marketingstrategieën om je Bedrijf Overeind te Houden Tijdens een Recessie

207

Stel het nadenken over hoe je bedrijf zal reageren op een recessie, niet uit tot 2023. Gebruik het advies in deze digitale marketing gids, om je alvast goed voor te bereiden op een neergang van de markt en jouw onderneming veilig te stellen.

Bron: searchenginejournal

Besteed geld aan SEO

Je kunt jouw pagina en inhoud maanden of zelfs jaren bovenaan de zoekresultaten houden, als je over een goed online marketingplan beschikt. Hierbij is ook een effectieve online aanwezigheid belangrijk, volgens Webmaster Marketer’s Insights.

Houd de advertentie uitgaven stabiel

Het verminderen van advertentie uitgaven voor onder andere advertenties op sociale media kanalen en andere digitale platforms, zal je bedrijf eerder schaden dan helpen. Houd je maandelijkse advertentie uitgaven daarom op peil, om je zichtbaarheid hoog te houden. En snijd niet in advertentiebudgetten gedurende een recessie of vanwege bezuinigingen.

Bron: inc

Een actieve aanwezigheid op sociale media

Vooraan staan in de gedachten van mensen, is uiterst belangrijk in een concurrerende markt. Kwalitatieve inhoud is tevens essentieel voor het opbouwen van een loyaal klantenbestand. Social media platforms zijn een van de beste methodes om die inhoud te verspreiden.

Besteed meer tijd aan het produceren van doordachte inhoud

Het internet is een essentieel onderdeel van het moderne leven. Consumenten zullen het internet blijven gebruiken voor het vinden informatie, entertainment en voor het doen aankopen. Besteed voldoende tijd aan het genereren van zinvolle content, om jouw kans te vergroten dat kopers jouw merk zullen opmerken.

Bron: deskera

Ontwikkel je website

Als gebruikers niet eenvoudig kunnen navigeren op je site, wordt er ook geen waardevolle informatie naar je klanten gestuurd. Zo laat je zeker potentiële leads en verkopen liggen. Je website dient als het ware een vaste werknemer van je te zijn, maar deze werknemer stopt nooit met werken en logt niet uit wanneer jouw werkdag is beëindigd.