Hoe Werkt Uitgestelde Financiering?

293

Als je besluit om een woning te kopen, kun je dit op meerdere manieren doen. De meeste mensen kiezen ervoor om een hypotheek af te sluiten en vaak een gedeelte aan te betalen. Dit zou je kunnen zien als een vorm van uitgestelde financiering, aangezien de woning zelf als onderpand dient. Je kunt ook een woning kopen op voorbehoud van financiering, dit betekent dat je enkel verplicht bent om tot de koop over te gaan als je de financiering rond kunt krijgen. Ook voor de hypotheek zelf zijn er verschillende mogelijkheden en het is zelfs mogelijk om de financiering tijdelijk uit te stellen. Dit kan bijvoorbeeld door een tijdelijke pauze in te lassen, waarbij de looptijd niet wordt verlengd. In dit geval zul je dus de hypotheek afbetalingen op een later tijdstip moeten inhalen. Tot slot is er soms de mogelijkheid om een woning eerst te huren en vervolgens (indien gewenst) over te gaan op een koop. Hieronder de voor- en nadelen van dit laatste scenario van uitgestelde financiering.

Bron: thebalancesmb

Voordelen van uitgestelde financiering

De belangrijkste reden waarom mensen deze vorm van financiering kiezen, is dat de markt op dat moment instabiel is voor hen om de woning te kopen. Hoewel het ook een aantal nadelen heeft, is het nuttig voor de kopers. Je kunt het huis eerst uittesten door het te huren en vaak ben je de eerste die de mogelijkheid heeft om de woning voor een vooraf bepaald bedrag te kopen. Vaak draagt ook de huur die je betaald, deels bij aan de betaling van de eventuele koop.

Bron: delayedfinance

Wat je kunt verwachten van uitgestelde financiering

In tegenstelling tot het afnemen van een klassieke hypotheek of het kopen van een woning met eigen geld, kun je het bedrag van de woning voor een langere periode vaststellen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, behalve dan de huur die je betaald om in de woning te mogen wonen. Houd er wel rekening mee dat je in de toekomst over genoeg financiële middelen moet bezitten, om de woning uiteindelijk te kunnen financieren. Zo niet, dan kan dit leiden tot een echte ramp en veel teleurstelling.