Enkele Innovatieve Technieken voor de Promotie van Kleine Bedrijven

218

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel manieren om je onderneming op een creatieve manier te promoten, middels geweldige marketing technieken. Toch zul je niet al je zakelijke doelen in enkele seconden bereiken, maar in plaats daarvan zul je een plan moeten maken, doelen moeten stellen en dienovereenkomstig overgaan tot actie. Wees dus gerust! Om je marketingplan weer op de rails te krijgen, heb je alleen een beetje hulp nodig.

Bron: thebalancemoney

Creëer een succesvolle onderneming en win mond-tot-mondreclame

Ook al zullen sommigen “Google search” en “podcasts” noemen, we mogen de kracht van het runnen van een uitstekend bedrijf, het bieden van een uitstekende klantenservice, het hoffelijk zijn naar klanten en, uiteindelijk, mond-tot-mondreclame niet onderschatten. Mond-tot-mond reclame door positieve ervaringen is nog steeds de beste marketing, betaald of onbetaald, om merk affiniteit en -connectie te creëren.

Maak tutorials

Videomarketing is van ongekend belang op tal van platforms, meegaand met de social media trend. Kijk bijvoorbeeld maar naar de populariteit van TikTok. Vanwege de populariteit van hun filmpjes van slechts één minuut lang, bracht ook Instagram een soortgelijke functie uit, genaamd Reels. Om videomateriaal te maken voor social media marketing van je eigen bedrijf, kun je dit geheel gratis doen via deze platformen en een goede manier is door het maken van instructievideo’s.

Bron: resellerclub

Maak een gratis Google bedrijfsaccount aan

Het Google bedrijfsprofiel is uitgegroeid tot een van de beste gratis marketingtactieken die op dit moment beschikbaar zijn, met name voor kleinere bedrijven. Dankzij dit essentiële stukje marketingmateriaal zal je onderneming verschijnen op Google Maps, de lokale resultatenpagina van Google Search en het kennis paneel aan de rechterkant voor gesponsorde zoekopdrachten.

Ken je doelgroep

De overweging dat “iedereen” je klant is, is een cruciale fout. Grotere bedrijven kunnen misschien een breed publiek bereiken, maar “de rijkdom zit in de niches” is niet voor niets een veelgebruikt gezegde. Als kleinere onderneming zul je de meeste invloed hebben als je je richt op een niche. Zo kun je je echt verdiepen in een bepaalde doelgroep en de bijbehorende moeilijkheden en problemen begrijpen. Door gebeurtenissen te bespoedigen en doelen te stellen voor jouw doelmarkt, kun je daarbinnen klanten aantrekken.

Bron: peekage

Gebruik TikTok

TikTok is een van de weinige platforms, dat nog steeds een zeer hoog organisch bereik heeft. Zo kun je als kleine onderneming je merk opbouwen en naamsbekendheid genereren, zonder geld uit te geven aan het opnemen en uitgeven van professionele video’s, zoals review video’s. Veel bedrijven op TikTok communiceren met hun publiek, door hun gebruikers en klanten te taggen in hun content.