Effectief Advies voor Startende Ondernemers

247

Start-up ondernemers moeten alle benodigde stappen nemen, ook de minder opvallende zijn cruciaal. Je bedrijf moet niet alleen een naam en een logo hebben, maar ook een goede reputatie. De last van alles wat gedaan moet worden kan snel toenemen, als je beslissingen neemt over de organisatiestructuur van je onderneming en bij het ontwikkelen van een gedegen marketingplan.

Bron: tutorialspoint

Kies een bedrijfsconcept

De meeste bedrijfsadviezen moedigen je aan om geld te verdienen met datgene dat je graag doet, maar laten twee andere cruciale factoren niet achterwege. Je onderneming moet namelijk winstgevend zijn en iets waar je bedreven in bent. Bijvoorbeeld, zelfs als je dol bent op muziek, is jouw bedrijfsidee waarschijnlijk niet zo levensvatbaar zijn als je geen getalenteerde zanger of liedjesschrijver bent. Het zal niet eenvoudig zijn om de markt te veroveren, als je geen goed product kunt produceren.

Ideeën voor je bedrijf

Welke oplossing je ook kiest, het is essentieel om de rechtvaardiging van je idee te begrijpen. Stephanie Desaulniers, eigenaar van Business by Dezign en voormalig directeur van inhoudelijke zaken en Women’s Business Programs bij Convention Center, raadt ondernemers af om een businessplan te maken of een naam te bedenken voordat ze de levensvatbaarheid van hun idee hebben vastgesteld.

Bron: smallbusinessllm

Kies je producten of diensten

Het maken van een product of dienst dat mensen willen, is een van de belangrijkste aspecten van het starten van een kleine ondernemer. Om te bepalen in welke niche je jezelf het beste kunt begeven, zul je eerst onderzoek moeten doen naar verschillende sectoren. Vervolgens bepaal je welke diensten je jouw klanten gaat aanbieden. Ontdek hun interesses, pijnpunten, en dingen waar ze behoefte aan hebben.

Bron: webdocuments

Maak een financiële inschatting

Iedere onderneming zal je in het begin geld kosten en het is belangrijk om te bepalen hoe je dit moet bekostigen. Moet je geld lenen of heb je de middelen om je startup zelf te financieren? Heb je genoeg geld gespaard om jezelf te onderhouden totdat je winst maakt, of zodra je besluit om je huidige baan op te zeggen om je bedrijf te starten? Zoek zo snel mogelijk uit wat je initiële kosten zullen zijn.