Voor- en Nadelen van het Investeren aan een Bedrijf Aan Huis

307

Een bedrijf aan huis is een onderneming die veel inspanning en toewijding vergt. Hoewel er veel voordelen aan verbonden zijn, zijn er ook enkele nadelen als je vanuit huis werkt.

Bron: thehartford

Voordelen
Het vereist heel weinig kapitaal

Als we het hebben over de investeringsgraad, afhankelijk van de goederen, vergt een bedrijf aan huis aanzienlijk minder investeringen. Je hoeft namelijk geen pand te huren, iets dat veelal een erg grote kostenpost is. Het scheelt ook reiskosten, aangezien je niet naar je werk hoeft te reizen.

Je hebt veel mogelijkheden

Als je online vanuit huis kunt werken, kun je dit vaak doen vanuit iedere locatie. Zo kun je ook internationaal uitbreiden, als je daar behoefte aan hebt.

Nadelen
Kleine investeringen zijn misschien niet genoeg

Door de inflatie van de gekozen bedrijfsvorm kan het investeringsbedrag soms te klein zijn voor de bedrijfsvoering. Te weinig financiële middelen kunnen de doelen van een onderneming in de weg staan.

Bron: allbusiness

Het uitbreiden van je bedrijf kan meer investeringen vereisen

Als je bedrijf het goed doet, kan er een situatie ontstaan waarin je een stuk meer moet investeren. Dit kan een probleem zijn voor diegene die geen zakelijke lening kunnen afsluiten.