Na een Wereldwijde Storing is WhatsApp Weer Operationeel

492

De diensten van WhatsApp zijn dinsdag weer hersteld, na een ruim twee uur durende storing die zowel individuele als zakelijke klanten trof. Voor duizenden gebruikers verdeeld over de hele wereld, lag het instant messaging netwerk plat. Gebruikers konden daardoor geen berichten meer versturen of ontvangen. Ook konden ze geen status updates bekijken.

Bron: marca

Er werd niet bekend gemaakt wat de oorzaak van de storing was. Andere zusterplatformen zoals Instagram en Facebook Messenger ondervonden minder problemen, terwijl WhatsApp niet werkte.

WhatsApp heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een essentieel instrument voor persoonlijke en zakelijke communicatie. Zelfs de handel in activa, waaronder cryptocurrency en olie, werd beïnvloed door de urenlange uitval van WhatsApp in oktober. Handelaren besloten hierdoor hun toevlucht te nemen tot alternatieve platforms zoals Telegram.

Bron: economictimes

Een uitval van twee uur is iets groots voor Meta, maar het is kort als we het vergelijken met de vijf uur durende storing een jaar geleden. Deze storing kwam door een configuratiefout die netwerkingenieurs van Facebook hadden gemaakt, waardoor de servers van de dienst offline waren. Ze hadden vele uren nodig om het probleem op te lossen en de update die het veroorzaakt had werd snel teruggedraaid.

De WhatsApp software is een erg geliefd hulpmiddel voor groepscommunicatie voor sociale en professionele doeleinden, omdat het end-to-end encryptie biedt voor berichten. Zelfs omstreden ministers gebruiken deze applicatie. Gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, India en in andere delen over de hele wereld werden getroffen door de storing, volgens het internet monitoringsbedrijf NetBlocks. Australische en Oekraïense gebruikers gaven ook aan dat ze problemen ondervonden met het gebruik van de dienst.

Bron: androidauthority

Hoewel WhatsApp-storingen relatief weinig voorkomen, hebben ze een grote impact op de wereldwijde communicatie. Dit komt omdat meer dan twee miljard mensen de app maandelijks gebruiken.