Ideeën voor het Starten van een Bedrijf in een Landelijke Gebied

250

Het runnen van een bedrijf in landelijke gebieden is moeilijk, mede door een gebrek aan mogelijkheden en faciliteiten. Toch zijn er een aantal goede ideeën die juist geschikt zijn voor ondernemers die niet in de stad wonen.

Een bed and breakfast

Als je extra ruimte over hebt in je woning of beschikt over een tweede huis of appartement in de omgeving, dan is het starten van een bed and breakfast een geweldig idee om te zorgen voor wat extra inkomsten. Daarnaast is het een erg leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Bron: hotelpropeller

Een tankstation

Als je in een dorp of kleine stad woont, kun je er baat bij hebben om een tankstation te openen. Omdat er veel minder concurrentie is in de omgeving, is het makkelijker om er winst te maken. Als je een tankstation opent, kun je ook een winkeltje starten voor het verkopen van verschillende producten.

Rondleidingen geven

Als je in een gebied woont dat een toeristische trekpleister is, kan het een super idee zijn om aan de slag te gaan als een lokale gids. De volgende stap zou kunnen zijn dat je een agentschap opricht en je meerdere mensen inhuurt om rondleidingen te geven.

Bron: nytimes

Een co-werkplek

Net als een bed and breakfast kun je jouw woning ook openstellen voor mensen die op zoek zijn naar een werkplek. Het verhuren van flex-werkplekken is een geweldig idee en zal verschillende mensen aantrekken, zoals andere ondernemers of mensen die op afstand werken voor een bedrijf. Het is meteen een goede manier om te netwerken.

Bron: wework