Hoe Schrijf Je een Actieplan voor Je Carrière?

270

Een loopbaan actieplan is zoiets als een routekaart voor je carrière en het kan je ontzettend helpen om verder te komen. Zo’n actieplan schetst een aantal verstandige acties die je kunt ondernemen, om je professionele potentieel te realiseren. Het gaat helemaal om jouw professionele ontwikkeling en bij bedrijven staat dit bekend als loopbaanontwikkeling. Veel bedrijven bieden steun aan voor werknemers, in de vorm van coaching, mentoren, het ontwikkeling van vaardigheden, netwerken en carrièreplanning.

Bron: emeritus

Een beroepskeuze maken voor uw loopbaanactieplan

Het kiezen van een beroep is de eerste stap in het maken van een loopbaan actieplan. Dit kan overigens ook een functie zijn waar je naartoe wil werken, binnen het vakgebied waarin je al werkzaam bent. Om te beslissen welk beroep of functie bij jou past, is het handig om een loopbaanplanningsproces te gebruiken. Hiervoor zul je een aantal stappen moeten nemen.

Bron: columbiasouthern

Neem de tijd

Om meer te weten te komen over je vaardigheden, interesses, aanleg en persoonlijkheidstype, is het goed om te experimenteren met verschillende zelfevaluatie-instrumenten. Jouw doel is om een lijst samen te maken van beroepen die bij deze kenmerken passen. Jouw lijst zou in het ideaalste geval uit 10 tot 15 verschillende beroepen moeten bestaan.

Bron: economictimes

Doe onderzoek

Nu je een beetje meer over jezelf te weten bent gekomen, zou je een lijst van potentiële carrières moeten hebben. Begin met het rangschikken en het vergelijken van al deze mogelijkheden. Houd rekening met dingen zoals beschikbaarheid van banen, salaris en meer. Verminder stap voor stap het aantal potentiële carrièremogelijkheden, om een uiteindelijke keuze te maken.