Het Verenigd Koninkrijk Lanceert Nieuwe Olie- en Gasexploratie om Klimaatwaarschuwingen te Trotseren

300

Een nieuwe licentiecyclus voor bedrijven is afgegeven om te zoeken naar olie en gas in de Noordzee. Dit bedrijfsinitiatief is geopend door de regering van het Verenigd Koninkrijk.


Bron: ipaglobal

Volgens Business Secretary Jacob Rees-Mogg zal de nieuwe exploratie een impuls geven aan geschoolde werkgelegenheid en de energiezekerheid versterken. Internationale klimaatwetenschappers zijn het echter niet eens met dit besluit en zijn van mening dat projecten voor fossiele brandstoffen moeten worden stopgezet in plaats van te worden uitgebreid.

Bron: investopedia

Vanwege de inval van Rusland in Oekraïne zijn de gas- en elektriciteitsprijzen gestegen en is de energievoorziening in heel Europa beperkter geworden. Hierdoor zijn landen gedwongen om zich onmiddellijk te concentreren op het vinden van nieuwe bronnen.

De conservatieve regering van de VK beweert echter dat meer fossiele brandstoffen winnen uit de Noordzee de werkgelegenheid zal vergroten, de energiezekerheid in het land zal verbeteren en minder destructief zal zijn voor het milieu dan het importeren van gas en olie van overzee.

Bron: etftrends.

Volgens de North Sea Transition Authority (NSTA) zijn er bijna 900 extra exploratie platformen in de Noordzee beschikbaar gesteld en zullen er waarschijnlijk tot 100 vergunningen worden afgegeven. Vier gebieden voor de oostkust van Engeland zullen voorrang krijgen, gezien het feit dat deze in de buurt liggen van reeds bestaande infrastructuur en omdat het bekend is dat ze koolwaterstof bevatten.