Elon Musk Heeft Besloten Om Zijn Aankoop Van Twitter Te Voltooien

363

Elon Reeve Musk is de CEO en hoofdingenieur van SpaceX en de rijkste persoon ter wereld, volgens de miljardairslijst van Forbes.

Bron: vox

Het aandeel Twitter is bij het sluiten meer dan 22% gestegen, omdat Elon Musk van gedachten is veranderd en opnieuw heeft besloten om Twitter te kopen voor 54,20 dollar per aandeel. In een verklaring erkent het social media bedrijf de ontvangst van zijn brief en geeft aan dat ze van zijn om de deal te sluiten voor $5 per aandeel.

Bron: nytimes

In juli klaagde Twitter de heer Musk aan, nadat hij had geprobeerd zich terug te trekken uit de aankoop van het bedrijf. De rechter gaf beide partijen tot 28 oktober de tijd om tot een schikking te komen. Nadat Musk deze week aankondigde dat hij een overname zou financieren, beweerde Musk dat procederen tegen Twitter niet langer nodig was. Twitter zegt dat een dergelijke stap echter “een uitnodiging tot verder onheil en vertraging” is.

Bron: japantimes

Twitter heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen om Elon Musk (van Tesla) te dwingen zijn deal te sluiten en om het social media platform te kopen. Een bank die hem geld zou lenen voor deze deal, verklaarde echter niet van zijn plannen te hebben gehoord en laat weten dat ze hem niet geloven.