Zuid-Korea Heeft Interpol Verzocht een “Red Notice” uit te Vaardigen voor Do Kwon

465

Cryptocurrencies Terra Luna en Terra USD zijn het onderwerp van een arrestatiebevel dat is uitgevaardigd door een Zuid-Koreaanse rechtbank. Beleggers werden gealarmeerd door de spectaculaire ineenstorting eerder dit jaar, waardoor belangrijke tokens crashten. Volgens de aanklager overtrad het in Singapore geregistreerde Terraform Labs de wetten die van toepassing zijn op de kapitaalmarkt.

Bron: forcast

Nadat de prijzen van Kwon zijn stablecoin netwerk UST, en de bijbehorende native coin LUNA in mei crashten en de algehele cryptomarkt in een neerwaartse spiraal duwden, vaardigden Zuid-Koreaanse aanklagers vorige week een arrestatiebevel uit voor Kwon op verdenking van fraude. Na het uitvaardigen van het arrestatiebevel ondernam het land actie en ze willen zijn paspoort ongeldig laten verklaren.

Bron: forcast

Ze verzoeken een “Red Notice”, waarbij wetshandhavers over de hele wereld worden aangespoort om een bepaalde persoon te vinden, aan te houden en vast te houden tot de uitleveringsprocedure kan starten. Dit bericht voor Kwon wordt verspreid onder politiediensten in 195 verschillende landen.

Het falen van de Zuid-Koreaanse cryptocurrencies Luna en Terra leidde tot meerdere verzoeken om Do Kwon gevangen te zetten. Hij is de bedenker en oprichter van deze munten. Ondanks dit en een “cryptowinter” die de prijzen over de hele linie omlaag hebben gedreven, blijft Zuid-Korea geïnteresseerd in alles wat web3 is.

Bron: bloomberg

Kwon zou zich in Singapore bevinden, een land zonder formeel uitleveringsverdrag met Zuid-Korea. De heer Kwon liet zelf weten dat het “nogal moeilijk” was om te beslissen of hij naar het land wilde terugkeren.