Instagram Ontving Boete voor het Schenden van Gegevensbescherming van Kinderen

436

Instagram had een langlopend probleem met de gegevens privacy van kinderen. Het ging erom dat hun telefoonnummers en e-mailadressen toegankelijk waren voor bepaalde mensen. Over die kwestie heeft de rechter nu eindelijk de knoop doorgehakt en Instagram een boete opgelegd.

Bron: searchenginejournal

Volledige betrokkenheid

De leidinggevenden van Meta, waar Instagram onderdeel van is, hebben vermeld dat ze hun best deden om de belangen van de kinderen en tieners te beschermen door middel van het introduceren van nieuwe updates en functies. Iedereen onder de 18 zou een privé account moeten hebben en de onderzoekscommissie was volledig betrokken om de ware toedracht van deze kwestie te achterhalen.

Bron: taifadaily

Grote schending

De DPC behandelt de technische kant van bedrijven met internationale hoofdkantoren, maar de onderneming heeft nog nooit zo’n inbreuk op het systeem gezien. Andere tech bedrijven ervaren ook dit soort problemen, maar die waren niet zo ernstig als deze. Het heeft echt potentieel om kinderen te schaden door het gebruik van de app.

Bron: siasat

Tot slot

Het onderzoek toont aan hoe onveilig onze kinderen zijn in de virtuele wereld. De effectieve handhaving van kinderbescherming bij het gebruik van sociale media moet sterker zijn, zodat geen enkel kind te maken krijgt met problemen als gevolg hiervan. Een van de initiatieven die zijn genomen, is om een sterker beschermingssysteem te maken om jonge gebruikers te beschermen.