Waarom Grote Ondernemingen Eengezinswoningen Kopen

407

Het is een veel voorkomende trend geworden dat grote bedrijven kleine gezinswoningen opkopen en vervolgens verhuren. Dit is namelijk vaak een winstgevende bezigheid voor de mensen die het bedrijf leiden, maar het is niet positief voor de bevolking. Dit zijn de redenen waarom zakelijke corporaties dit toch doen.

Bron: housance

Het verkrijgen van een lening

De aankoop van een huis komt met een belangrijk voordeel. Het betekent simpelweg dat de huiseigenaar een andere woning kan kopen, door de bestaande woning als onderpand aan de bank aan te bieden. Omdat eengezinswoningen gemakkelijk te kopen zijn, hebben bedrijven de voorkeur om dit soort objecten te kiezen als ze een grote investeringen willen doen. Hoe meer het bedrijf bezit, hoe meer ze kunnen investeren en zo blijven ze groeien.

Bron: ggwash

De woningen gebruiken voor verhuur

Het belangrijkste voordeel van het kopen van eengezinswoningen, is dat ze makkelijk te verhuren zijn. Aangezien veel gezinnen willen verhuizen (met name naar een nieuwbouwwoning), is de winstmarge vrij hoog voor deze eigendommen. Corporaties maken hier gebruik van, door te investeren in de woning. Als ze het goed doen kunnen ze een mooi bedrag aan huur vragen, waarmee ze de hypotheek op tijd kunnen afbetalen.

Bron: city-journal

Meer controle

De echt grotere corporaties beginnen meer en meer te investeren in een specifiek gebied, zodat ze de controle hebben over een bepaalde buurt of zelfs een heel gebied. Het is een geweldige manier om hun macht over een bepaald gebied te vergroten. Zo kunnen ze meer huur vragen en staan ze sterker in onderhandelingen.