Inventarisatie van de Onroerend Goed Marktsituatie

337

Aangezien september het vroege herfstseizoen is, is het de start van het seizoen waarin veel huizen worden aangekocht. Omdat het jaar op zijn einde loopt, hebben veel mensen duidelijkheid geschept in hun leven en besluiten in deze periode veel meer mensen dat het tijd is om te verhuizen. Op deze manier kunnen we goed inventariseren wat de situatie van de huizenmarkt is. Na een lange periode waarin de woningmarkt op slot zat, zijn er dit jaar nog meer mensen op zoek naar het kopen van een woning. En dit is onder andere een kans voor mensen die hun woning willen verkopen.

Bron: redfin

De woninginventaris is stabiel de laatste paar maanden

Het aantal actieve aanbiedingen is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Dit is een teken dat mensen meer geïnteresseerd zijn in het verkopen van huizen. In Amerika bedroeg bestond de inventaris uit 646.053 te koop staande woningen. Dit is vrij goed, gezien de voorgaande jaren een totaal droge periode in onroerend goed was. De Amerikaanse huizenvoorraad is in het jaar 2020 zelfs met 22% gedaald. De periode van herstel is een uitgelezen kans om in een woning te investeren.

Bron: newhomesource

Een verkopersmarkt

De huizenmarkt bevindt zich in een positie die een verkopersmarkt genoemd kan worden. Dit is dus een goed teken voor de verkopers, al moeten ze blijven opletten op de vraag van lokale huizenkopers en of het mogelijk is om in een huis te investeren. Als de hypotheekrente te hoog wordt, zal het moeilijker worden voor mensen om een huis te kopen.

Bron: PlanOmatic