Australische Politici Zijn het Doelwit van Hackers

396

Australische ambtenaren, nieuwsverslaggevers en politici werden al een langere periode in de gaten gehouden door een groep anonieme hackers. Deze groep maakt nep-nieuws websites om de reputatie van de mensen die niet in Australië wonen te verlagen. In een recent project, kwamen ambtenaren achter deze informatie.

Bron: pandasecurity

De bedreigingen waren gemotiveerd door spionage

De mensen achter de hack zijn verwant aan een hacker die eerder werd gestraft voor hetzelfde soort, gedrag met betrekking tot het Chinese beleid. De groep wordt beschouwd als een in China gevestigde, spionage-gemotiveerde bedreiging. De belangrijkste doel van de groep is het creëren van chaos onder de mensen.

Bron: economictimes

Namen waren Angelsaksisch

De hackers hebben een bijzonder motief en het is duidelijk dat ze genoeg onderzoek hebben gedaan om hun acties geloofwaardig te maken bij mensen die het nepnieuws van de nepwebsites zullen lezen. De naam die ze gebruiken voor de nep nieuws website was een goed doordachte Australische naam.

Bron: japantimes

Gerichte hacks

De hackers richtten zich op mensen die te maken hadden met energie gerelateerde zaken. Vooral mensen die zich bezighielden met het offshore energiebeleid waren het doelwit. Onlangs is er een project gestart voor energie-exploratie in de Zuid-Chinese Zee en met name personen die aan dit project gerelateerd zijn waren het belangrijkste doelwit.