De Meest Voorkomen Redenen Van Uithuiszettingen

426

Uithuisuitzettingen zijn alles behalve zeldzaam en hoewel huurders in Nederland meer rechten hebben, komen ze in andere landen zoals Amerika ontzettend veel voor. Iedere dag vind wel uithuiszettingen plaats en hier hebben we de meest voorkomende redenen op een rij gezet van uithuiszettingen.

Stoppen met het betalen van de huur of hypotheek

De grootste reden dat mensen uit hun woning worden gezet, is door het niet (kunnen) betalen van de huur. Het is de grootste reden waarom mensen een uitzettingsbevel voorgeschoteld krijgen, zowel in huur- als koopwoningen. Tijdens de pandemie is het aantal ontruimingen van woningen sterk toegenomen en ook in andere landen worden deze veelal door de rechter bepaald. Rechters zijn naar verluidt heel redelijk en ze leggen uit waarom het niet betalen van de huur of hypotheek de reden voor ontruiming is. Het kan ook een stuk ingewikkelder zijn en mensen gewoon in de war raken van alle plichten en eisen waar ze aan moeten voldoen als huurder of koper.

Bron: propertyguru

De huurder heeft de woning beschadigd

De tweede veel voorkomende reden kennen we in Nederland eigenlijk niet, maar in veel landen is het beschadigen van een woning een veel voorkomende reden tot een uithuiszettingsbevel. In dit geval gaat het enkel om huurders, die door hun toedoen de waarde van het onroerend goed verminderen. Als gevolg vragen veel beheerders en eigenaren van het pand om een uitzettingsbevel, om op deze manier de schade te beperken. Het is ook gebruikelijk dat huurders in dit geval voor een rechter moeten verschijnen, om een beter beeld te krijgen van hoe de schade is veroorzaakt. Indien de schade echter per ongeluk werd veroorzaakt of gewoonweg door regulier gebruik, kan de zaak een andere wending nemen. De schade kan worden beperkt in ruil voor een borgsom, maar dan moet de schade wel kunnen worden aangetoond.

Bron: mylifetime

De huurder heeft de huurovereenkomst geschonden

Bij het ondertekenen van een huurovereenkomst, gaat de huurder met een aantal zaken akkoord. Als de huurder een van deze verplichtingen niet nakomt, kan de eigenaar in veel landen om een uitzettingsbevel aansturen.  Het schenden van de overeenkomst kan het volgende zijn: niet goedgekeurde bewoners, niet toegestane huisdieren, klachten over overlast en onwettig gebruik van de woning. Vaak kan alleen al het niet naleven van de eerste regel, een uithuiszetting veroorzaken.

Bron: heritagelaw