Tips om te Downsizen

115

Soms is het downsizen of kleiner gaan wonen erg belangrijk. Het helpt huiseigenaren om geld te besparen en om zich te ontdoen van ruimte die ze niet gebruiken. Maar het “decluttering” proces om veel van je bezittingen weg te doen is niet makkelijk en kan soms overweldigend zijn.

Bron: thespuzz

Allereerst, doe je er verstandig aan om een goed plan te maken voor dit proces. Om het de-clutteren te vereenvoudigen, begin je op zijn minst een paar maanden voordat je van plan bent om te verhuizen naar je nieuwe woning. In plaats van het organiseren van het hele huis in een enkele dag, kun je dit beter doen per ruimte. Zo is het beter te behappen. Verdeel de gehele taak in meerdere projecten.

Houd bij het inrichten van je woning rekening met je levensstijl. Iedereen heeft persoonlijke voorkeuren en manieren om te leven. Designers kunnen je verschillende manieren tonen, op basis van hun esthetische kijk. Maar het is belangrijk om een ruimte te creëren die het beste bij jou past.

Bron: searchenginejournal

Groter is niet altijd beter. Sterker nog, een comfortabele kleine ruimte kan erg verfrissend zijn. Kleine ruimtes kunnen je ook geld besparen. Iets dat met name interessant is voor nieuwe huizenkopers of kopers die zich moeten houden aan een budget. Dit is dan ook de reden, waarom veel huiseigenaren zijn geïnteresseerd om te downsizen.

Tijdens het de-clutteren van je huis, vind je altijd een aantal items die niet zullen passen in jouw nieuwe ruimte. Je kunt ze gewoon fotograferen en ze toevoegen aan je ‘schatten’ fotoboek. Of je kunt de items hergebruiken, om ze in je nieuwe ruimte te integreren.

Bron: entrepreneur

Als je een aantal niet-sentimentele items in huis hebt, kun je deze doneren aan een goed doel. Veel liefdadigheidsorganisaties accepteren oude items, waardoor ze bij mensen terecht komen die ze echt nodig hebben. De items die nutteloos zijn voor jou, kunnen belangrijk zijn voor anderen.