Een Nieuwe Deal Tussen de Griekse Regering en Microsoft

89

Het is de bedoeling dat het oude Olympia nu digitaal bewaard blijft, want recentelijk is er een nieuwe deal gesloten tussen de Griekse regering en Microsoft. Deze samenwerking zou nuttig kunnen zijn om de oorspronkelijke thuisbasis van de Olympische Spelen te herstellen.

Bron: west-greece

Naar verluidt zal kunstmatige intelligentie worden gebruikt om deze historische plek in kaart te brengen. Augmented reality van hoog niveau zal ook worden gebruikt om deze plek te restaureren. Meer dan 2000 jaar geleden was deze plaats het centrum van de Olympische spelen en nu kunnen kijkers het gebied met hun eigen ogen verkennen. Aangenomen wordt dat Microsoft met dit project de ambitie heeft om te wedijveren met Facebook. Onlangs heeft Facebook aangekondigd zijn bedrijfsstrategie te veranderen, door het ontwikkelen van de zogenaamde Metaverse.

Bron: thoughtco

Het Microsoft team is erop gebrand om Minecraft en andere games te transformeren. Deze techgigant probeert steeds meer meeslepende 3D werelden te bouwen. Dit is dan ook de reden dat het technologie bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met de Griekse overheid. Door deze overeenkomst kunnen mensen de plaats op afstand bezoeken, waar ze zich ook bevinden, door middel van een augmented reality mobiele app. Degenen die het Olympisch Museum in Athene fysiek bezoeken, kunnen de ervaring krijgen om een digitale versie van het gebouw te voelen dankzij de slimme bril HoloLens.

Microsoft werkt op dit moment samen met het technologiebedrijf Iconem, voor het Cultureel Erfgoed-initiatief. Iconem staat bekend om zijn specialisme in het digitaliseren van historische plaatsen in 3D. De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis zei hierover het volgende: “De culturele implicaties van deze technologie zijn eindeloos. Voor het eerst kunnen bezoekers van over de hele wereld virtueel de geboorteplaats van de democratie bezoeken, de antieke site van Olympia en de geschiedenis uit de eerste hand ervaren.”

Bron: greeka

De voorzitter van Microsoft Brad Smith zei: “Het project om het oude Olympia digitaal te bewaren is een verbluffende prestatie op het gebied van cultureel erfgoed, waarbij menselijkheid en geavanceerde technologie worden samengebracht om de wereld ten goede te komen en de komende generaties nieuwe manieren te geven om ons verleden te ontdekken.”