Voordelen van Gesplitst Eigendom in CRE

149

Fractionele of gesplitst eigendom is een strategie, waarbij meerdere partners investeren in onroerend goed. CRE staat voor Corporate Real Estate, dit is commercieel onroerend goed dat je een grote winst kan opleveren. Vanwege het gunstige karakter, is deze strategie erg populair onder investeerders.

Bron: quasa

Betrouwbaarheid

Dit soort investeringen, worden beschouwd als een van de veiligste vormen om te investeren. Commercieel vastgoed wordt meestal verhuurd aan multinationals en banken, wat het tot een relatief veilige investering maakt. Deze organisaties gaan voor een langere periode een huurovereenkomst aan, langer dan dat gebruikelijk is voor huurders van residentieel vastgoed. Ook is de kans groter dat deze instellingen hun huur op tijd betalen en huurcontracten verlengen. Al deze kenmerken samen, vormen een uitgelezen kans voor een passieve en betrouwbare bron van inkomsten. Bovendien zorgt het verhuren van zakelijke ruimte, zoals een kantoor voor minder verantwoordelijkheden. Het bedrijf neemt het grootste deel op zich, als het gaat om het bijhouden van de ruimte.

Bron: propertymetrics

Transparantie en liquiditeit

Het is algemeen bekend dat fractioneel eigendom een geweldige manier is om winst te genereren. De methode is ook zeer transparant, als we deze vergelijken met andere vormen van ondernemen. Wat duidelijkheid schept voor het inkomstenproces. Bij het tellen van de winst aan het eind van het boekjaar, zijn er een X-aantal stappen nodig om het exacte getal te berekenen. Een CRE is een vrij makkelijke manier om winst te verkrijgen. Bovendien is de winst zeer liquide, wat nog een goede eigenschap is van zo’n investering.

Bron: nasinvestmentsolutions

Werkgroei

Naarmate de economie groeit, zijn er meer bedrijven die behoefte hebben aan officiële ruimtes voor hun onderneming. Hoewel de meeste aanbieders zich richten op residentieel vastgoed, zijn er een aantal die faciliteiten aanbieden voor bedrijven. Het is dus een uitgelezen kans voor fractionele eigenaren, om extra winst te maken.