Personeel Steunen Tijdens de Crisis van het Levensonderhoud

166

De kosten van het levensonderhoud zijn wereldwijd gestegen en de inflatie heeft haar hoogste punt bereikt. Het gevolg hiervan is dat mensen meer werken, voor minder geld. In deze moeilijke tijd is het erg fijn als bedrijven hun werknemers helpen en betere beslissingen nemen. Hier hebben we een paar manieren om een rij gezet, waarop bedrijven hun werknemers kunnen steunen in deze lastige tijd.

Bron: cignahealthbenefits

Wees transparant

Geldzorgen wordt bijna in iedere cultuur gezien als taboe en dit zou niet zo moeten zijn.  Financiële stress kan een slechte invloed hebben op de gezondheid van je personeel en het is zelfs vaak de veroorzaker van fysieke en mentale problemen. Het aanbieden van informatie over financiën en pensioen, kan een steuntje in de rug zijn voor jouw werknemers. Zorg er ook voor dat ze bij een vertrouwenspersoon terecht kunnen, om hun zorgen over geld te bespreken. Zo kunnen zij zich vrijmaken van spanningen en hun tijd en energie in het werk steken.

Flexibiliteit bieden

Een van de beste manieren om werknemers te ondersteunen, is door het aanbieden van flexibele werktijden. Dit is erg fijn voor werknemers met familieproblemen of gezinnen met kinderen. Voor die mensen is ook het handig om vanuit huis te kunnen werken. Vaak presteren werknemers beter als ze op afstand werken. Het bieden van deze mogelijkheid zal hun leven makkelijker maken en hen helpen door dit crisismoment heen te komen.

Bron: mind

Herzie de secundaire arbeidsvoorwaarden

Het is onmogelijk voor werkgevers om alle niet geld gerelateerde problemen in één keer op te lossen. Wat ze wel kunnen doen, is een aantal kosten verminderen die werknemers financieel kunnen helpen. Denk aan medische afspraken, vervoer, het aanbieden van kortingen en dergelijk. Al deze dingen kunnen erg nuttig zijn voor werknemers, tijdens een crisis. Praat met je werknemers en vraag hen wat ze nodig hebben, voordat je een voordeelregeling opstelt.

Bron: engagementmultiplier

Geef financiële educatie

Afhankelijk van het budget van de onderneming, is financiële educatie voor werknemers een goed hulpmiddel. Dit kan heel eenvoudig zijn, door hen op te leiden met financiële instrumenten en een basis boekhouding cursus geven is een goed begin. Aan de andere kant kunnen bedrijven ook professionele online materialen aanbieden, om om te gaan met financiën in een crisis.