De Beste Doorverkoopwaarde van Keukenkastjes

146

Keukenkastjes hebben de capaciteit om een heel gewone keuken om te toveren in een stijlvolle, moderne ruimte. De kosten hiervan, zijn afhankelijk van de staat van de keukenkastjes. Evenals de meerwaarde die je creëert door het renoveren (of plaatsen) van een keuken.

Bron: wolfhomeproducts

Verf

De meest makkelijke manier om keukenkastjes te voorzien van een nieuwe look, is door het aanbrengen van een nieuw laagje verf. Het is de oudste methode om een huis te decoreren en nog steeds een van de meest populaire manieren. Verven is ook populair onder huiseigenaren, vanwege de eenvoud en betaalbaarheid. Er zijn eigenlijk vier soorten verfstijlen die op dit moment de markt domineren. Dit zijn: matte verf, half glanzende verf, satijnverf en emailverf. Vaak hangt de doorverkoopwaarde af, van de keuze die je maakt. Kopers merken snel op of de verfafwerking goed genoeg is gedaan om te behouden of dat de renovatie enkel is gedaan om bepaalde dingen te verbergen.

Keukenkastjes worden hoog gewaardeerd tijdens de verkoop en het kan dus geen kwaad om in de renovatie wat meer tijd te steken. Kies ook voor verf van een goede kwaliteit. Als de verfkwaliteit niet geschikt is, dan is het volgende waar kopers naar kijken hoe makkelijk ze de verf kunnen verwijderen. Om vervolgens zelf een nieuwe verflaag aan te brengen, die wel aan hun wensen voldoet. Mat afgewerkte kasten zien er cool uit, maar hou er rekening mee dat moeilijk schoon te maken zijn. Dit beïnvloedt een klein gedeelte van de doorverkoop waarde in de huidige markt. Dus, bij het kiezen van verf, doe je er goed aan om hier rekening mee te houden.

Bron: thespruce

Laminaat

Laminaat is een plastic-achtig materiaal, dat wordt gebruikt om (keuken)kasten te bedekken. High-Density Plastic Laminate is de afkorting van het bekende HDPL. Het dient als een beschermlaag en heeft een glanzende afwerking. De doorverkoopwaarden voor dit type keukenkastjes is hoog, mits ze in een goede staat verkeren. Omdat de keukenkastjes gecoat zijn met een kunststofachtig materiaal, zijn ze gevoelig voor krassen en vlekken. Als je dit soort kastjes hebt in je woning, kun je ervoor kiezen om deze te renoveren, maar hou er rekening mee dat je zorgt voor een ongepolijst eindresultaat. Verkopers kunnen een goede opbrengst genereren als de kasten in perfecte staat zijn, maar zo niet, dan zal de doorverkoopwaarde waarschijnlijk veel minder zijn dan die van andere stijlen keukenkastjes.

Bron: flujohome

De huidige kleuren trends

Een van de meest essentiële dingen, die zorgt voor de look & feel van de keuken is kleur. De keukenkastjes zijn het meest gebruikte onderdeel van de keuken en het is belangrijk om iets te kiezen dat op dat moment in trek is. Denk aan een mooi kleurcontrast, de algehele esthetiek van de keuken en de keuze voor een lichte kleur afwerking. De meeste huiseigenaren verkiezen kopers, als de keuken erg donker is of ouderwets. Houtkleur staat op de eerste plaats, grijstinten op de tweede plaats en op de derde plaats kun je kiezen voor een kleur die op dat moment trending is.

Veel mensen overwegen om te kiezen voor een contrast, tussen de kleur van de kastjes  en de kleur van de muren Deze two-tone style, is momenteel een van de populairste trends.  Hou de kleur van de muren een beetje donker gehouden, zodat de kastjes van de muur knallen. Denk aan een muurkleur als donkerblauw, groen, of zwart, in combinatie met lichte kastjes. Houttinten met een lichte textuur zoals medium eiken, zijn hiervoor ook een perfecte keuze.