Moet Je Je CV op Sociale Media Plaatsen?

317

Tegenwoordig spelen sociale media een vitale rol in ons leven. Sommige populaire sociale media apps zoals TikTok, zijn een bron van entertainment. Terwijl andere meer te maken hebben met het nieuws en informatie. Sommige mensen gebruiken deze platforms ook als een eindeloze stroom aan carrière advies en tips. Hier bespreken we de verschillende TikTok CV opties en de voor- en nadelen van het plaatsen van jouw CV op dit sociale netwerk.

TikTok CV’s zijn vaak leuk zijn om te maken en om te delen. Ze zijn gemakkelijk om je sterke punten te benadrukken. Dus, veel TikTok gebruikers kiezen ervoor om hun CV op dit platform te plaatsen en hun vaardigheden zo te promoten. Dit is echter niet altijd erg effectief in het huidige scenario. Het is aan de keerzijde namelijk tijdrovend en het biedt maar een beperkte ruimte om iemands bio te presenteren. Werkgevers beschouwen dit platform tot nu toe niet als het meest betrouwbare middel om werknemers te vinden. Veel van hen hebben veel liever een CV op papier.

Bron: mangoapps

In juli 2021 lanceerde TikTok het TikTok Resumes programma. Het was een proefprogramma om het zoeken naar banen te stimuleren. Veel bekende bedrijven nodigden mensen uit om te solliciteren naar startersfuncties via deze app.

Bron: biz30

Executive search consultant Rob Barnett zei hierover het volgende: “Als je de TikTok Resumes functie gaat gebruiken, zul je voortaan de rij belanden en sneller in aanmerking komen voor sollicitatiegesprekken, dan talloze werkzoekenden die denken dat dit een rage is.”