Dingen Die Je Nodig Hebt Voor het Bouwen van een Losse Woonunit

299

In het Engels heeft een extra woonunit een AUD, dit is een afkorting voor Accessory Dwelling Unit. Denk aan een studio voor je kind, ouder, kantoor of voor het beoefenen van een honny. Zo’n extra woonunit in je achtertuin is financieel gezien een grote beslissingen. Een van de vereisten is dat je genoeg buitenruimte hebt, maar je hebt ook een plan nodig voor het bouwen van deze kleine woning en de benodigde materialen.

Bron: thecoastnews

Het terrein ontruimen en de bouw voorbereiding

Voor elke bouw, dus ook voor deze losse woon units, is het noodzakelijk om de site te af te zetten en een aantal essentiële werkzaamheden uit te voeren. Bijvoorbeeld: het zoeken naar een pijpleiding onder de grond, grote stukken pijn of steen, enz. Je hebt vaak ook een vergunning van de gemeente nodig, voordat je kunt beginnen met de bouw. Als je deze twee dingen voor elkaar hebt, kun je de grond klaar maken voor de bouw en voor de fundering van jouw extra woning.

De fundering

Omdat het geen hoogbouw is, heb je geen permanente heipalen nodig. In plaats daarvan is het gebruik van dikke platen als fundering goed genoeg, voor elk huis dan dienst als studio. Na het voltooien van de fundering is het tijd voor de ondergrondse nutsvoorzieningen, zoals eventuele rioleringsbuizen, waterleidingen, gasaansluitingen, elektra, en nog veel meer. Tegenwoordig gebruikt men veel energie-efficiënte en herbruikbare nutsvoorzieningen om de natuur te sparen en vervuiling te beperken. Zoals zonne-energie en een compost toilet.

Bron: oaklandca

De skeletbouw

Nadat het ondergrondse werk is gedaan, begint je met de opbouw van het frame en komt het ontwerp van de woning in zicht. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een basisstructuur van hout. Je kunt ook voor beton kiezen, als je op zoek bent naar een stevige basis of voor de vloeren, in combinatie met wapeningsstaal. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van extra woonunits of tiny houses, en standaard of op maat gemaakte designs leveren.

Bron: marvin

Voeg dakbedekking en andere voorzieningen toe

Nadat het dak aan de structuur is toegevoegd, zullen de muren worden geplaats en tot slot alle belangrijke apparatuur voor de woning. Dit zal tevens afhankelijk zijn van het doel van deze woning. Probeer te gaan voor groene en energie efficiënte huishoudelijke producten, om deze extra woonunit extra duurzaam te maken.