Het Vinden van Banen die Niet Geadverteerd zijn

292

Tijdens het zoeken naar een baan, richt het grotendeel van de mensen zich op vacature sites en zoeken ze naar werk met behulp van zoekmachines. Toch is dit niet altijd de beste tactiek voor het vinden van een baan, omdat het overgrote deel van de werkzoekende hier al gebruik van maakt. Hier zijn een paar manieren om te zoeken naar banen, die niet openlijk worden gepubliceerd.

Bron: trainingindustry

Maak gebruik van netwerken

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 85% van de banen wordt ingevuld door middel van netwerken. Dit is inclusief sociale netwerken, die hierin zelfs een belangrijke rol spelen. Als je op zoek bent naar een baan, is het slim om andere mensen die je kent op de hoogte te stellen van de situatie. Dit kan zowel off- als online. Bouw als het ware een carrière netwerk op door kennissen, online kennissen, leraren en mensen in je omgeving hierbij te betrekken. Vergeet hierbij ook nietje huidige en voormalige collega’s, klanten, managers, enz. Zij hebben veelal zelf ook een baan en horen het vaak als eerste als er een nieuwe opening beschikbaar komt.

Bron: topresume

Schakel de hulp in van een recruiter

Sommige professionals hebben als baan om de beste werknemers te vinden voor hun klanten. Zij staan bekend als recruiters of headhunters. Hun taak is om de meest bekwame mensen te vinden voor een bepaalde job. Het kan erg nuttig zijn om contacten te leggen met zo’n recruiter, om jou te helpen bij het vinden van een geschikte baan.

Bron: inc

Word lid van een online groep

Tegenwoordig zijn online communities ontzettend nuttig om nieuwe connecties op te doen. je vind er vaak banen die nergens anders geadverteerd worden of die via via worden aangeboden. Gebruik deze online platformen in je voordeel, voor het verzamelen van informatie over toekomstige vacatures. Je kunt groepen zoeken op basis van een bepaalde sector of beroep en je er bij meerdere aansluiten. Deze professionals zijn over het algemeen experts en beschikken over een uitgebreid netwerken in verschillende organisaties.