Alles Wat je Moet Weten over de Financiering van een Drijvend Huis

307

Drijvende huizen, ook wel een woonboot genoemd maar dan zonder motor, zijn een geweldig concept voor het bezitten van een woning. Veel van deze drijvende huizen zijn zeer comfortabel en ruim, inclusief twee slaapkamers, een keuken en een badkamer. Hier zijn enkele manieren, om zo’n drijvend huis te financieren.

Bron: mdvstyle

Banken en online kredietverstrekkers

Net zoals voor een reguliere woning op het land, kun je vaak ook voor een woonboot een hypotheek aanvragen. Je kunt eerst een afspraak maken bij de bank waar je al een bestaande rekening hebt. Vergeet alleen niet om verschillende verstrekkers van hypotheken met elkaar te vergelijken. Alleen zo ben je gegarandeerd van de beste deal. Vraag allereerst of de professionele kredietverstrekkers bereid zijn om een lening te verstrekken voor een woonboot, want niet alle hypotheekverstrekkers gaan hiermee akkoord.

Bron: archello

Maritieme leningen

Er bestaan zelfs aanbieders die zich hebben gespecialiseerd in maritieme financieringen. Dit kan een voordeel zijn, omdat deze verstrekker van leningen verstand hebben van alles wat er bij komt kijken, als je een woonboot aanschaft. Het is natuurlijk een zeer specifieke sector, die heel andere kennis en vaardigheden vereist dan een reguliere woning. Denk alleen maar aan de taxatie van een drijvende woning.

Eigen vermogen

Als je voldoende eigen vermogen hebt, kan dit een voordeel zijn bij het kopen van een drijvende woning. Je kunt bijvoorbeeld de woonboot financieren met behulp van je huidige woning op het land.

Bron: amexessentials

Persoonlijke lening

Als laatste optie kun je een persoonlijke lening afsluiten, maar ook hier is het mogelijk dat je op problemen stuit. Allereerst betaal je voor een persoonlijke lening vaak veel meer rente dan bij een hypotheek. Daarnaast ligt het bedrag dat je kunt lenen vaak vele maken lager. tenslotte geniet je ook niet van belastingvoordelen, wat bij een reguliere hypotheek wel het geval is. Ook in dit geval is het raadzaam om een onafhankelijke adviseur in de hand te nemen, die verstand heeft van de maritieme sector.