Voor- en Nadelen van Woningen op Zonne-Energie

442

Zonne-energie kan je elektriciteitsrekeningen drastisch verlagen of zelf elimineren. Een zeer voor de hand liggend voordeel van zonnepanelen, is dat ze de maandelijkse elektrische rekeningen verlagen. Een zonnepaneel heeft een lange levensduur en zal daarom gedurende een lange periode elektriciteit voor je opwekken. Het is een kostenefficiënte manier en het is teven goed voor het milieu. Voordat je kiest voor het installeren van zonnepanelen, is het belangrijk om de voor- en nadelen te overwegen.

Credit: moderndiplomacy

Voordelen

Zonne-energie verhoogt de waarde van je woning. Als huiseigenaar kan het daarom interessant zijn om zonnepanelen op je woning te laten installeren. Ook als je je woning besluit te verkopen, zal dit waarschijnlijk zorgen voor een goede deal.

Het is milieuvriendelijk

Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron, die helpt om koolstof in de lucht te verminderen. Dit is zeer nuttig is voor de natuur. Het bouwmateriaal dat wordt gebruikt om de panelen te maken, is ook vrij van giftige stoffen.

Aanzienlijk rendement op de investering

Zonnepanelen kunnen de belangrijkste investering terugverdienen door het genereren van een adequate hoeveelheid elektriciteit. Hou er rekening mee dat dit afhankelijk van de soort zonnepanelen en de hoeveelheid. Eigenaren besparen sowieso op hun elektriciteitsrekeningen, wat helpt om geld te besparen.

Bron: ionsolar

Nadelen
Zonnepanelen zijn niet geschikt voor ieder type dak

Een bepaald soort dak is vereist, voor het installeren en monteren van de van een zonnepaneel en bijbehorende benodigdheden. Als het dak de panelen niet kan ondersteunen, zullen deze ook niet goed werken of zelfs niet geplaatst kunnen worden.

Zonne-energie is niet ideaal als je gaat verhuizen

Het installeren van zonnepanelen heeft tijd nodig, om je investering eruit te halen. Als je van plan bent om te verhuizen, kan het verstandig zijn te wachten en de panelen op je nieuwe woning te laten zetten. Het kost nu eenmaal wat tijd om quitte te spelen.

Bron: envoironmentamericacenter

Het werkt niet bij alle weersomstandigheden

Om een ruime hoeveelheid elektriciteit te produceren voor een woning, hebben de zonnepanelen een behoorlijke hoeveelheid zonlicht nodig. Bij somber weer, zoals bewolking, zware regenval en besneeuwde winterdagen, kan zonne-energie niet voldoende energie opwekken om genoeg elektriciteit op te wekken. Er zijn wel mogelijkheden om elektriciteit op te slaan, maar dit zit meestal niet inbegrepen in de originele installatie.