Voor- en Nadelen Van Investeren In Onroerend Goed

239

Grond wordt momenteel vergeleken met goud in de investeringsmarkt. Dit komt door de enorme voordelen, waardoor mensen zich steeds meer richten op het aankopen van grond en daarmee eveneens de vastgoedsector bevorderen. Er zijn echter ook een paar nadelen, als het gaat om het kopen van land.

Bron: financialtribune

Voordelen
Minder investeringskosten

Als je iemand bent die niet in staat is om te investeren in onroerend goed zelf, vanwege de hoge investeringskosten die ermee gepaard gaan, is het kopen van grond een goede manier om de markt te betreden. Een onbebouwd stuk bouwgrond of onontwikkelde grond is minder duur, dan grond waar als een woning op staar. Onbebouwde bouwgrond is betaalbaarder, in ieder gebied

Hogere doorverkoopwaarde

De waarde van onroerend goed stijgt iedere dag en dat geldt ook voor bouwgrond. Het beperkte aanbod van grond, zorgt ervoor dat de vraag naar bouwgrond hoog blijft. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor, dat de doorverkoopwaarde van onbebouwde grond winstgevend is.

Bron: investopedia

Multifunctioneel gebruik

Een onbebouwd stuk land, kan op meerdere manieren worden gebruikt. Hierbij is het traject van iedere eigenaar anders en deze verschilt per situatie. Het is ook mogelijk om de functie in de loop van de tijd aan te passen. Het bouwen van woningen en het verhuren ervan, is een van de meest efficiënte manier om inkomsten te genereren. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals een joint venture.

Nadelen
Moeilijk om een lening te krijgen

Als je grond wil kopen en hiervoor een lening nodig hebt van de bank, dan kan dit erg moeilijk zijn. Banken verstrekken meestal alleen leningen voor het bouwen van huizen en andere eigendommen op de onbebouwde grond. Daar komt bij dat banken niet altijd geld lenen voor een tweede eigendom.

Geen belastingvoordeel

Elk jaar moet je een bepaald bedrag aan belasting betalen, voor het onroerend goed dat je bezit. Dit hoort er nu eenmaal bij. Over het algemeen is dit geen punt, als de bouwgrond wat kleiner is. Als het gaat om zeer grote lappen bouwgrond, dan kan dit wel problemen veroorzaken voor de eigenaar.

Bron: housing

Problemen met het verkrijgen van financiering

Als je bouwgrond hebt gekocht met een hypotheek of lening, kan het onverstandig izjn om deze onbebouwd te laten. Je moet toch iedere maand een bedrag aflossen en rente betalen. Hierdoor kunnen de kosten van het onroerend hoog oplopen.