De Huidige Trend Op Het Gebied Van Woonkavels

189

De residentiële vastgoedmarkt heeft een aantal veranderingen doorgemaakt de afgelopen jaren. Het investeren in residentieel vastgoed is momenteel een van de nieuwste trends. Het is erg in populariteit gestegen onder algemene klanten. Hoewel het proces van het kopen van grond toch best ingewikkeld is, bloeit deze trend toch op in de huidige vastgoedmarkt vanwege de voordelen.

Bron: houstonchronicle

Klein aanbod, grote vraag

Het aanbod van grond is beperkt, ook als we het hebben over bouwgrond. Je kunt het zien als een grondstof, die mettertijd schaarser wordt. Dit is een van de redenen waarom mensen geneigd zijn om grond te kopen en hier tevens eigendommen op te zetten. Het idee hierachter is dat de beperkte grond, na verloop van tijd meer waard zal worden.

Grond is een tastbaar bezit

Het investeren in een vastgoed is minder riskant dan het investeren in ieder andere sector. Investeerders willen er zeker van zijn, dat ze altijd het maximale rendement kunnen halen uit hun investering. Grond zal niet zomaar en ineens zijn waarde verliezen. Ongeacht de economische situatie in de wereld, zal de waarde van grond nooit dalen. Dit is een andere reden, waarom steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het investeren in bouwgrond.

Bron: loopnet

Een veilige investering

Investeren in leegstaand vastgoed, is een veilige manier om een passief inkomen te genereren. Na het kopen van de (bouw)grond, kun je het weer verkopen wanneer het jou uitkomt. Met als doel om winst te maken. Hoe langer je kunt wachten, hoe meer winst je uiteindelijk zal maken. Een andere manier is door de gebouwde woning op de grond te verhuren. Een snelle manier om inkomsten te genereren. De vraag naar onroerend goed groeit meer dan ooit tevoren en je woning zal worden verhuurd zodra je deze te huur zet.

Bron: ips

Grond kopen zorgt ervoor dat je snel rijk wordt

Het komt vaak voor dat grondeigenaren de jackpot ontvangen voor hun eigendom. Stel, je hebt goedkope grond gekocht in een buitengebied. De kans is groot dat door de over populatie, mensen beginnen te verhuizen vanuit de stad naar dit gebied. Dit betekent dan voor jou een onmiddellijke stijging van de waarde van dit onroerend goed. Als mensen geïnteresseerd zijn in de grond om er zelf te gaan wonen, kan de verkoop nog winstgevender zijn.