Vaardigheden Van Een Virtual Assistant

301

Een virtual assistant, oftewel een virtuele assistent, is iemand die jou assistentie verleent op afstand. Met name bedrijven hebben behoefte aan dit soort werknemers. Tegenwoordig neemt de vraag naar virtuele assistenten alsmaar toe. Mede omdat het kosten efficiënter is om gebruik te maken van de diensten op afstand. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in het inhuren van iemand die op afstand de administratieve taken van het bedrijf kan uitvoeren. Maar ook op andere gebieden kan een virtual assistant uitkomst bieden. Als jij interesse hebt om deze rol te vervullen, is het belangrijk om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen. Virtuele assistent dienen namelijk over een aantal specifieke vaardigheden en capaciteiten te beschikken. Hieronder noemen we daar een aantal van.


Bron: entrepeneur

Als een goede virtuele assistent moet je beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden. Hiertoe behoren ook mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, welke van vitaal belang zijn voor het vervullen van deze functie. Het is ook fijn als je beschikt over management talenten, voor het managen van projecten en het uitvoeren en ontwikkelen van specifieke strategieën. Veelal zul je de controle hebben over marketing tactieken en daarom zijn dit onder andere essentiële vaardigheden van een virtuele assistent.

Bron: primefocusco

Daarnaast moet een virtuele assistent beschikken over time management. Veelal zul je moeten werken binnen bepaalde deadlines, virtuele vergaderingen moeten organiseren en deze eventueel ook beheren en uitvoeren. Aandacht voor detail en kunnen multi tasken zal dus op prijs worden gesteld.

Bron: investopedia

En ander onderdeel van een virtuele assistent, is het voortduren verbeteren en ontwikkelen van jouw vaardigheden en kennis. Je moet leergierig zijn en zelfstandig kunnen dingen kunnen oppakken. Ook nieuwe aspecten van het bedrijfsleven, zoals social media en online marketing, zullen van jou de nodige aandacht verwachten in jouw rol als virtual assistent.