Hoe Je Pancake Swap Gebruikt

337

Als we het hebben over het handelen in crypto, zijn er ontzetten veel verschillende opties en exchanges om uit te kiezen. Een populaire optie is op dit moment is Pancake Swap. In dit artikel geven we je een paar tips over hoe je Pancake Swap gebruikt, zodat je met gemak kunt beginnen in het handelen van crypto.

Wat is Pancake Swap?

Pancake Swap is een gedecentraliseerde exchange (DEX) waarmee gebruikers cryptocurrencies op een veilige manier kunnen verhandelen. De exchange is gebouwd op de Binance Smart Chain (BSC). De BSC is een blockchain die compatibel is met het Ethereum-netwerk. Hierdoor zijn snelle en goedkope transacties mogelijk, evenals een hoge veiligheid.

Expert tips over hoe je Pancake Swap gebruikt:

1. Bekijk de liquiditeitspool voordat je gaan swappen

Met Pancake Swap kun je cryptocurrency tokens verhandelen op een veilige manier. Het platform maakt gebruik van een Automated Market Maker (AMM) model, wat betekent dat er geen nood is aan orderboeken of match orders. In plaats daarvan wordt ieder vorm van handel gedaan door middel van een liquiditeitspool. Een liquiditeitspool is een verzameling cryptocurrency tokens die beschikbaar zijn om te verhandelen.

2. Gebruik slippage controle

Slippage is het verschil tussen de verwachte prijs van een transactie en de werkelijke prijs waarvoor jouw transactie wordt uitgevoerd. Dit is mogelijk als er veel vraag is naar een bepaalde munt of token, op een moment dat de liquiditeitspool laag is. PancakeSwap heeft een slippage controle functie ontworpen, waarmee gebruikers de maximale hoeveelheid slippage kunnen instellen die ze bereid zijn om te accepteren.

3. Hou rekening met gas fees

Iedere keer dat je een transactie doet, worden er gas fees in rekening gebracht. Het exact bedrag hiervan zal variëren en is afhankelijk van de grootte van de transactie en ook van de huidige gas prijzen. Het fijne van Pancake Swap is, dat ze ook een optie hebben waarmee je het limiet voor deze gas kosten kunt instellen. Op deze manier ben je er zeker van, dat je niet meer betaald aan gas fees dan je vooraf hebt ingesteld.

4. Gebruik een hardware wallet voor de veiligheid.

Een hardware wallet is een fysiek apparaat waarop je jouw private key bewaart. Deze private key gebruik je om transacties als het ware te ondertekenen. Een hard wallet is een van de meest veilige manieren om crypto op te slaan, want deze staat niet in verbinding met het internet. Pancake Swap raadt je aan om een hardware wallet te gebruiken, zoals Ledger Nano S of de Trezor Model T.

5. BEP20 of ERC20?

PancakeSwap ondersteunt zowel BEP20 als ERC20 tokens. BEP20 is de native token standaard van de Binance Smart Chain, terwijl ERC20 de native token standaard van het Ethereum netwerk. Als je niet zeker weet welk type token je hebt, is het slim om het adres hiervan te controleren. Je kunt dit doen via Etherscan.

6. Zorg voor wat BNB in je wallet

BNB is de native token van het Binance ecosysteem en je zal deze munt nodig hebben om te betalen voor gas fees op de Binance Smart Chain. Daarom heb je wat BNB nodig in je wallet, zodat je transcties kunt doen op Pancake Swap.

7. Connect je wallet

PancakeSwap gebruikt MetaMask als zijn standaard wallet, maar ze ondersteunen ook andere populaire wallets zoals Trust Wallet, Coinbase Wallet en WalletConnect. Om jouw walleet met het platform van Pancake Swap te verbinden, klikt je op de knop “Connect Wallet” en volg je daarna de instructies.

8. Kies het token die je wil verhandelen

Pancake Swap heeft een groot scala aan token paren beschikbaar om mee te handelen. Om de token van jouw keuze te selecteren, klik je op “From” in het drop-down menu en zo kun je de juiste token selecteren.

9. Voer het bedrag in dat je wil verhandelen

Nadat je de juiste token of munt hebt gekozen, vul je het bedrag in. Dit doe je in het veld “Amount”. Het “To” veld zal automatisch worden ingevuld en hier verschijnt het bedrag van de tokens die je ervoor in ruil zal ontvangen.

10. Klik op “Swap”

je het bedrag dat je wil gaan ruilen (swappen) hebt ingevuld, klikt je op de “Swap” knop om de transactie uit te voeren. Je transactie zal nu worden verwerkt en je zal de nieuwe tokens ontvangen.

Pancake Swap is een geweldige manier om te beginnen met crypto. Het is een eenvoudig te gebruiken platform en je kunt beloningen verdienen door deel te nemen aan het netwerk. Als je op zoek bent naar een makkelijk manier om te beginnen met het verdienen van Bitcoin of andere munten, is Pancake Swap een goede optie.