Hoe Je Een Crypto Wallet Aanmaakt

313

Cryptocurrencies zijn helemaal in op dit moment en dit heeft een goede reden. Crypto is een nieuwe manier om te handelen en waarde op te slaan die zowel veilig, privé als gedecentraliseerd is. Natuurlijk zijn er ook nadelen, want crypto is een erg volatiele markt en je kunt het vergelijken met gokken. Maar als je je wil wagen in de crypto wereld, dien je als eerste een crypto-wallet opzetten. Dit is in feite een digitale portemonnee, die bestaat uit een uniek adres. In dit artikel nemen we de stappen door hoe je een desktop crypto wallet opzet. We zullen ook enkele van de beste wallets voor verschillende soorten cryptocurrencies bekijken. Het maakt dus niet uit of je net begint met crypto of een doorgewinterde professional bent, lees snel verder om meer te leren over het opzetten van je eigen crypto wallet!

Bron
Bron: cryptowallet

Kies een soort wallet

De eerste stap is het uitkiezen van een wallet. Er zijn veel verschillende soorten wallets beschikbaar en het is belangrijk om er een te kiezen die aan al je behoeften voldoet. Als je net begint, is het misschien handig om te kiezen voor een web-based wallet, zoals Coinbase of Blockchain.info. Deze wallets zijn erg makkelijk en maken het mogelijk om crypto munten te kopen, te verkopen, op te slaan en om bepaalde munten te staken. Ze zijn echter wel minder veilig dan een hard wallet, omdat ze verbonden zijn met het internet. Hard wallets zijn offline en daarom veiliger, maar over het algemeen wel moeilijker in het gebruik.

Kies een specifieke wallet

Nadat je hebt besloten wat voor soort wallet je wil, is het tijd om een specifieke wallet te kiezen. Er is een groot aanbod beschikbaar, dus het is verstandig om de tijd te nemen en er een uit te zoeken. Veilige opties voor een hard wallet zijn: Trezor of de Ledger Nano S. Je kunt ook eerst voor een online wallet gaan en later nog een hard wallet aanmaken.

Je wallet instellen

Nadat je een specifieke wallet hebt uitgekozen, is het tijd om deze in te stellen. het proces verschilt en is afhankelijk van de wallet die je hebt gekozen. Over het algemeen moet je een account aanmaken en vervolgens wat crypto munten op je portemonnee storten. Zodra er een aantal crypto munten in je wallet zitten, kun je deze gebruiken om andere munten of tokens te kopen en kun je handelen op het platform van jouw keuze.

Je crypto veilig bewaren

Zodra er munten op jouw wallet staan, is het verstandig om je wallet beveiligen, zodat je jouw crypto veilig kunt bewaren. Een manier om dit te doen is, om je wallet te beveiligen met een sterk wachtwoord. Dit maakt het voor hackers een stuk moeilijker om jouw wallet te hacken en je wallet leeg te halen. Overweeg ook om een back-up van je wallet te maken of 2fa in te schakelen.

Je crypto gebruiken

Als je een eenmaal een wallet hebt opgezet en er crypto op staat, ben je helemaal klaar om deze te gaan gebruiken. Je kunt jouw crypto ook gebruiken om goederen en diensten te kopen en je kunt ze wisselen met andere munten op een crypto exchange. Je kunt jouw munten ook bewaren als investering, iets dan door crypto liefhebbers “hodl-en” wordt genoemd. In de hoop dat jouw crypto in de loop der tijd in waarde stijgt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar de meest veilige manier om crypto op te slaan, is het misschien tijd om een crypto wallet op te zetten. Wallets zijn er in alle soorten en maten, dus het is belangrijk om vooraf onderzoek te doen. Er zijn zowel hard wallets die extra veilig en offline zijn, als online wallets, die minder veilig zijn, maar makkelijker in gebruik. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen de basisprincipes van het opzetten van een crypto wallet te begrijpen en het je een idee heeft gegeven over wat er allemaal mogelijk is, welke portemonnees er zijn en welke het best past bij jouw behoeften op crypto gebied.