Beste Kantoorlocaties Na De Pandemie

309

De Covid pandemie heeft de gehele economische situatie van de hele wereld beïnvloed. Verschillende maatregelen moesten worden genomen, om de pandemie te verslaan en er weer bovenop te komen. Langzaam maar zeker zijn we hierdoor ook beginnen om veranderingen te zien, als het gaat over werkplekken en werkmethodes.

Bron: ft

Veel bedrijven werden gedwongen om tijden de pandemie en vanwege omstandigheden bepaalde maatregelen te nemen. Maar het grootste probleem daarbij is, dat niet iedereen in staat is om aan deze verandering mee te doen. Om meerdere redenen heeft de arbeidsmarkt te maken met achteruitgang en veel bedrijven verhuizen vanuit het hart van het centrum, naar de stedelijke en voorstedelijke gebieden.

Het interessante is, dat de verhuizing naar stedelijke en voorstedelijke gebieden voor veel bedrijven een hele nieuwe dimensie heeft geopend. Ze genieten bijvoorbeeld van voordelen zoals een lagere huur en zelfs van lagere belastingtarieven. Het resultaat hiervan is, dat sommige bedrijfseigenaren meer winst maken dan vroeger.

Bron: sasaki

Grote technologische bedrijven, zoals Amazon en Facebook breiden hun kantoren uit naar voorstedelijke gebieden en je kunt er vanuit gaan dat veel nationale bedrijven overwegen om zich in deze gebieden te gaan vestigen. Dit kan worden beschouwd als een duidelijke indicatie van voorkeur voor boven het echte centrum en metropolen.

Bron: abcnews

Werknemers geven veelal ook de voorkeur om te werken in deze nieuwe verschoven gebieden. Omdat de levensstijl hier comfortabeler is en een stuk goedkoper. Veelal zijn ook de reistijden vele malen korter. Over het algemeen, zijn ze meer tevreden op hun nieuwe werkplek.