Tips Om Weer Aan De Slag Te Gaan Na Een Loopbaanonderbreking

263

Het maakt niet uit waarom, velen van ons hebben wel eens een pauze genomen tijdens onze loopbaan. Veel werkende vrouwen nemen een pauze na de geboorte van hun kind, maar ook andere factoren zijn de oorzaak van een onderbreking. Soms zijn dit persoonlijke factoren, maar ook ontslag is een veelvoorkomende oorzaak. Een loopbaanonderbreking kan zowel gepland als ongepland zijn. Denk bij de eerste aan het nemen van een sabbatical, bijvoorbeeld om de wereld te ontdekken. Hoe dan ook, terugkeren naar jouw werkplek kan een uitdaging zijn. Een lange periode van afwezigheid kan ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt en bepaalde problemen ondervindt. In dit artikel beschrijven we een aantal tips, die jou zullen helpen om terug te keren naar de werkvloer na een loopbaanonderbreking.

Bron: wherefoodtakesus

Evalueer je behoeften

Als je terugkeert op de arbeidsmarkt na een loopbaanonderbreking, is het verstandig om de tijd te nemen voor het her-evalueren van jouw carrière wensen. Het is geen goed idee om direct te solliciteren op tal van vacatures. Denk eerst eens goed na over wat jouw wensen zijn op het professionele vlak en stem deze vervolgens af op de functie eisen van jouw toekomstige nieuwe baan.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

De ontwikkelingen staan niet stil en met name in de huidige tech-wereld veranderen de vaardigheden die je nodig hebt om een bepaalde baan te bemachtigen. De vaardigheden die je momenteel hebt, zijn dus misschien niet meer de vaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn. Dus is het belangrijk om jouw kennis hier en daar bij te spijkeren en je te verdiepen in de huidige vereisten van een baan in een technische sector. Je kunt dit doen door contact op te nemen met collega’s van vroeger. Probeer een aantal informele gesprekken te voeren. om up-to-date informatie te verkrijgen over jouw branche.

Herschrijf je cv

Wanneer je na een onderbreking terug op de arbeidsmarkt komt, gebruiken veel mensen dezelfde CV als die ze voorheen gebruikten. Het is veel beter om deze te herzien en er voor te zorgen dat jouw CV up-to-date is. Herschrijf deze zorgvuldig en denk hierbij ook aan de huidige trends. Vermeld al jouw nieuwe vaardigheden, ook als deze iets meer op het persoonlijke vlak zijn. Werkgevers zien graag terug waarom je een pauze hebt ingelast en je kunt in jouw CV alvast je loopbaanonderbreking uitleggen. Ga echter nooit te uitgebreid in op deze reden, dat kan managers juist ergeren.