Hoe Trek Je Aandacht Met Je Bedrijf?

285

Aandacht trekken voor je onderneming is wellicht wel de grootste uitdaging in de competitieve zakenwereld. Iedereen is op zoek naar de beste manieren om klanten te bereiken, om een zo winstgevend mogelijke manier. Denk aan de traditionele kanalen zoals print, radio en televisie, maar tegenwoordig komen er tal van nieuwe manieren bij om de aandacht van klanten te trekken. Onder meer digitale media zoals e-mail, websites, sociale platforms en tekstberichten worden gebruikt om producten en diensten bij klanten onder de aandacht te brengen. Helaas bestaat er geen magische manier om jezelf te onderscheiden van de massa en de concurrentie. Er zijn echter wel een aantal marketingstrategieën die je kunt toepassen, om de juiste boodschap over te brengen aan huidige en potentiële klanten.

Bron: zambianguardian

Wees duidelijk en beknopt

Tegenwoordig is het belangrijk om beknopt te zijn, want mensen ontvangen dagelijks honderden berichten via diverse kanalen. Ze worden overspoeld en niemand is in staat om al deze berichten dagelijks te checken. Veel mensen nemen niet eens de moeite om reclameboodschappen te openen. En als ze dit wel doen, is het veelal niet voor een langere periode. Als marketeer heb je dus maar heel weinig tijd om de aandacht te trekken en leads om te zetten in verkopen. Hierdoor moet je zowel beknopt als duidelijk zijn in je manier van communiceren, evenals het bieden van een unieke advertentie om op te vallen tussen de massa.

Bron : industrytoday

Leg de nadruk op visuele inhoud

Mensen hebben nu eenmaal liever visuele berichten, in vergelijking met eenvoudige tekstberichten. Dit is een kans om te benutten en een manier om op te vallen. Lever je boodschap af in de vorm van een visueel beeld of zorg ervoor dat dit beeld je tekstuele boodschap ondersteunt. Zorg tevens voor nuttige informatie die waarde kan toevoegen aan het leven van de klant. Mensen zijn eerder geneigd producten en diensten te kopen, die een positief effect hebben op hun leven en de dingen die voor hen van belang zijn.

Bron: Business

Herhaal de kernboodschap

Herhaling is ontzetten belangrijk, om jouw marketing tot een succes te maken. Door de boodschap een aantal keer te herhalen, zal deze beter blijven hangen bij jouw doelgroep. Hoewel je wellicht niet meteen resultaat boekt, zorgt herhaling wel voor succes op de langere termijn. Biedt je boodschap dus ook aan op verschillende kanalen en maak optimaal gebruik van alle mogelijkheden om jouw boodschap over te brengen. Herhaal hierbij je kernwaarden, zodat jouw publiek je merk kan herkennen in de menigte.