De Meest Lucratieve En Goedbetaalde Banen Voor Vrouwen

411

Hoewel de loonkloof tussen mannen en vrouwen gelukkig steeds kleiner wordt, is deze er nog steeds in onze samenleving, in bepaalde sectoren. Er zijn ook enkele andere discrepanties, want jammer genoeg bieden niet alle banen dezelfde voordelen voor vrouwen. In dit artikel vind je een aantal goedbetaalde carrières, in vergelijking met andere beroepssectoren

Apotheker

De baan van apotheker, is is een veeleisende baan, dus ook voor een vrouw. Als apotheker heb je ook een geschikt diploma nodig en je dient hier een opleiding voor te volgen. Het is ook essentieel om een vergunning te hebben van een bevoegde organisatie, om deze baan te mogen uitvoeren. Als apotheker zal je ook advies moeten geven over het gebruik van medicijnen en je moet deze overhandigen op basis van een doktersrecept. Sommige medicijnen zijn ook zonder recept bij een apotheek te verkrijgen. Een apotheker werkt meestal in de apotheek zelf, maar sommigen apothekers zijn werkzaam in ziekenhuizen of klinische instellingen.

Bron: westend61

IT manager

Als computer en informatie systeem manager, werk je aan van allerlei computer gerelateerde projecten. Om bepaalde data te analyseren, te coördineren en te implementeren. Je kunt hierbij denken aan de sectoren: webdesign, database ontwikkeling en alle andere software en hardware gerelateerde zaken. Je bent als manager direct betrokken alle taken en verantwoordelijk om alles in goede banen te leiden. Om al deze belangrijke taken te kunnen vervullen, moeten IT managers een bachelor diploma hebben binnen een relevant gebied.

Bron: womenofpm

Advocaat

Het werk van een advocaat, is over het algemeen gezien een erg goed betaalde baan, ook voor een vrouw. Dit specifieke beroep is direct gerelateerd aan juridische kwesties en juridische geschillen. Als advocaat kun je zowel voor individuele klanten als met zakelijke organisaties werken. Dit hangt af van je specialisatie en interesse. Om advocaat te worden, heb je minimaal een universitaire diploma nodig.

Bron: lawyer-monthly