Bedrijven die Breedband Internet Aanbieden Zouden Korting Moeten Promoten aan Huishoudens met een Laag Inkomen

319

De kosten van levensonderhoud stijgen en het is voor veel gezinnen moeilijk om de kosten van breedband internet te betalen. Experts hebben daarom voorgesteld, dat er meer aandacht moet worden besteed aan het promoten van kortingen voor huishoudens met een lager inkomen.

Bron: eweek

De Good Things Foundation heeft onderzoek gedaan naar het begrijpen van digitaal achtergestelde mensen, ook wel beschreven als digitale armoede. Zij verklaarden dat digitale armoede een probleem is, dat “tijdens de pandemie in de afgelopen twee jaar aanzienlijk is toegenomen”. Zij voegden hieraan toe dat dit alleen maar meer druk zal leggen, op degenen met de laagste inkomens. Zij moeten nu al moeilijke keuzes maken, tussen bijvoorbeeld een internetverbinding, het verwarmen van de woning of het voeden van hun gezin. De stichting vermeldde ook, dat 84% van de uitkeringsgerechtigden niet op de hoogte waren van deze sociale tarieven.

Bron: economy-n

De Britse autoriteit heeft een brief aan breedband bedrijven gestuurd, met de vraag om hun diensten met korting te promoten. De cultuur secretaris Nadine Dorries benadrukte de toenemende prevalentie van de digitale samenleving. Ze stelde voor om het bewustzijn van de met korting te verkrijgen breedband aanbiedingen “voor huishoudens met een laag inkomen” te verhogen.

Bron: thedailystar

Veel mensen hebben moeite om hun rekeningen te betalen. Matthew Upton, de beleidsdirecteur van de liefdadigheidsinstelling, zei: “We horen schokkende verhalen van mensen met de laagste inkomens die worstelen om rond te komen. Toch lopen ze betaalbare internet aanbiedingen mis. Het is goed om te zien dat de regering meer druk uitoefent op bedrijven, om mensen te stimuleren om over te stappen naar sociale tarieven. Als dat nog steeds niet werkt, moeten er andere opties worden overwogen.”