Moet Schadelijke Inhoud Gecensureerd Worden op Social Media?

295

Onjuiste beweringen en misleidende informatie gebaseerde op onjuiste feiten gaan viraal op sociale media en vormen vervolgens de oorzaak van geweld. Soms heeft de inhoud met verkeerde informatie gevolgen van leven of dood. Vooral wanneer het gaat om het begrijpen van de wetenschap en het nemen van gezondheidsbeslissingen.


Bron: skysports

Maar sommige sociale wetenschappers stellen nu de vraag of het verwijderen van dit soort inhoud de ultieme oplossing is. Zij beweren dat het verwijderen van informatie erg kan lijken op censuur en dat het mensen kan ontmoedigen om hun stem te verheffen in eender welke kwestie. Ze stelden ook dat feiten niet mogen worden betwist, wat een belangrijk bewijs kan zijn voor deze eventuele toekomstige veranderingen.

Bron: marketinginsidergroup

De oudste wetenschappelijke instelling van de hele wereld, de Royal Society, daagt de nieuwste manieren om informatie uit te wisselen uit. Ze suggereren dat sociale media hun algoritmes moeten aanpassen, zodat het kan voorkomen dat misleidende inhoud viraal gaat. Ze raden aan om stappen te ondernemen tegen de mensen die geld verdienen aan het uiten van valse beweringen.

De Royal Society zegt: “Het verwijderen van content kan gevoelens van wantrouwen verergeren en door anderen worden misbruikt om informatieve inhoud te promoten.” Dit “kan meer kwaad dan goed doen”.

Bron: communitypsychology

De experts die zich bezighouden met de manier waarop misinformatie zich online verspreidt, zijn het echter niet eens met die bewering. Zij zijn nog steeds van mening dat het verwijderen van inhoud de beste oplossing is, wanneer deze zeer schadelijk is. Als deze informatie overduidelijk foutief is en zich op zeer grote schaal verspreidt.