De Beste Ideeën en Activiteiten om Welzijn op de Werkplek te Verbeteren

412

De meeste organisaties hebben wel enkele werknemers, die leven met een soort van psychische aandoening. Maar effectieve strategieën en initiatieven kunnen werknemers beïnvloeden en jouw collega’s met een psychische aandoening ondersteunen. Een veilige en bemoedigende werkplek kan het welzijn op de werkplek versnellen.

Mindfulness op de werkplek

Stress op de werkplek kan bijvoorbeeld de productiviteit verminderen. Het is een van de belangrijkste oorzaken van zowel mentale als fysieke gezondheidsproblemen bij werknemers. Daarom is het heel belangrijk om mindfulness op de werkplek te beoefenen en mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het nemen van een kleine pauze of tijdelijk te veranderen van werkplek. Investeer je pauze om je geest te verfrissen. Zoek tevens naar werk waar je van houdt; een baan die je graag doet. Soms zijn werkplek meditaties de ultieme manier om werkstress te bestrijden. Het mediteren kan ook je professionele tevredenheidsniveau verhogen.

Bron: entrepreneurcaribbean

Gedrag aanpassen

Soms worden onze dagelijkse gewoonten een last. Een routine is nuttig voor een georganiseerde levensstijl en is ook erg effectief voor op de werkplek. Het kan je werk en leven echter ook heel monotoon maken. Om je fysieke en mentale welzijn te verbeteren, moet je soms wat veranderingen aanbrengen in je routine. Probeer je oude denkwijze te herzien en nieuwe gedachten en ideeën te verkennen. Je kunt dezelfde taak bijvoorbeeld anders aanpakken. Door het nastreven van nieuwe gewoontes en positief gedrag zal je je zeker beter gaan voelen.

Bron: biz30

Stigma

Geestelijke gezondheid is nog steeds een stigma en het is voor mensen die zich mentaal niet goed voelen erg moeilijk om zich open te stellen over de bestaande kwestie. Velen van ons voelen zich niet op hun gemak om het hierover te hebben. De nodige steun krijgen om onze geestelijke gezondheidsproblemen op te lossen is echter cruciaal. Doe je dit niet, dan zal het gevolg hiervan zijn dat onze stress en depressie op het werk, ons niet in staat stellen om beter te presteren. Het is belangrijk dat organisaties de werknemers zouden moeten aanmoedigen om hun psychische aandoeningen bekend te maken. Door werknemers aan te moedigen om psychische aandoeningen te bespreken, kunnen organisaties het stigma op de geestelijke gezondheid wegnemen.

Bron: jll