Google Maps heeft deze mysterieuze locaties wazig gemaakt

1908

Sinds de lancering van Google Maps, lang geleden in 2005, hebben mensen delen van de wereld kunnen verkennen die ze nooit eerder konden zien. Maar sommige gebieden en objecten zijn niet te bekijken omdat Google ze heeft geblokkeerd.

Iedereen kan een verzoek indienen om zijn terrein te laten vervagen, maar sommige plekken zijn zonder enige reden korrelig gemaakt. Hele eilanden en steden zijn aan het zicht onttrokken zonder dat de bewoners daar zelfs maar weet van hebben. Lees verder om meer te weten te komen over de meest mysterieuze plaatsen die Google Maps heeft gecensureerd.

Een berg in de Himalaya

Minstens 45 bergen vormen tezamen de Himalaya. Vele daarvan reiken hoger dan 7600 meter, en weinig mensen kunnen ze beklimmen. Maar slechts één piek, Kangtega, is op Google Earth onzichtbaar gemaakt.

Kangtega, ook wel het Sneeuwzadel genoemd, rijst 6780 meter de lucht in. Het is een van de kleinere bergen in de bergketen, maar men weet niet waarom hij gecensureerd is. Sommigen denken dat het een foutje in het systeem is.