Britse Reclame Watchdog Verbiedt 7 Advertenties van Cryptocurrency’s

299

De Britse reclame watchdog Advertising Standards Authority (ASA) heeft zeven cryptocurrency advertenties verboden. Ze willen tevens alle crypto munten monitoren. Niet alleen crypto, maar ook een pizzaketen en bepaalde Facebook advertenties zijn opgenomen in deze verboden lijst. Deze advertenties promoten onder meer een grote cryptocurrency exchange site.

Bron: economictimes

De regelgevende instantie is bezorgd dat veel cryptocurrency advertenties de risico’s van beleggen niet volledig overbrengen. Om deze reden laten ze weten dat het erg belangrijk is om alle crypto-activa, waaronder Bitcoin, in de gaten te houden en dit heeft voor deze watchdog de hoogste prioriteit”.

Bron: losspreventionmedia

De ASA legt de reden voor dit verbod uit: de advertenties zijn “verboden omdat ze op onverantwoorde wijze profiteren van de onervarenheid van consumenten en omdat ze het risico van de investering niet weergeven.”

Een van de verboden reclames bood consumenten “gratis bitcoin ter waarde van 10 pond” aan. De advertentie vertelde het publiek: “Bespaar £15, wanneer je £30 of meer uitgeeft & ontvang £10 aan Bitcoin van Luno!” Adverteren op een dergelijke manier is tegen de ASA regels. Het bedrijf zegt dat de advertenties deel uitmaken van hun jaarlijkse verjaardag. In 2010 verruilden ze twee Papa John’s pizza’s voor 10.000 bitcoins. Deze 10 duizend bitcoins, zijn nu meer dan 350 miljoen pond waard.

Bron: coindesk

De ASA-autoriteit vond het aanbod “gebagatelliseerd”. Ze noemen het een serieuze en potentieel kostbare financiële beslissing. Ze zeggen: “consumenten hebben niet de tijd gehad om de relevante informatie in de disclaimer te begrijpen, als ze die al gezien zouden hebben”.