Thuiswerken Kan Carrièremogelijkheden Schaden

503

Tijdens de pandemie van het coronavirus hebben de meeste bedrijven thuiswerk initiatieven ingevoerd, op eigen initiatief of naar aanleiding van de regels opgesteld door de regering. Hoewel werknemers veelal terugkeren naar kantoor, willen veel werknemers graag thuis blijven werken. Deskundigen waarschuwden echter dat thuiswerken de beroepsvaardigheden kan verminderen en de carrière groei van werknemers kan schaden. Nog steeds speelt interactie op de werkvloer een vitale rol in de snelle ontwikkeling van bedrijven en in de carrièremogelijkheden van werknemers.

Bron: forbes

De econoom Catherine Mann van de Bank of England (BoE) legde uit dat nog steeds veel mensen gebonden zijn aan thuiswerken. Vooral ouders die geconfronteerd worden met aangepaste schoolroosters en ouders die moeilijk toegang hebben tot kinderopvang.

Bron: clicktime

Online communicatie heeft zich inderdaad meer ontwikkeld dan vroeger, maar spontane gesprekken zijn zeer belangrijk voor een doeltreffende erkenning en vooruitgang. Mevrouw Mann verklaarde: “Virtuele platforms zijn veel beter dan ze bijvoorbeeld vijf jaar geleden waren. Maar de spontaniteit is moeilijk na te bootsen, in een virtuele omgeving.”

Bron: flexjobs

Voor mannen is het veelal makkelijker geweest om terug te keren naar kantoor, maar veel vrouwen bleven vanuit huis werken. Dus, zei mevrouw Mann, “Er is potentieel voor twee sporen. Er zijn de mensen die op het virtuele spoor zitten en mensen die op het fysieke spoor zitten. Ik maak me zorgen dat we die twee sporen zullen zien ontstaan en dat we helaas vrijwel zeker zullen weten wie in welk spoor zal belanden.”