Instagram Kondigt Nieuwe Functies Aan

494

Instagram heeft enkele nieuwe functies aangekondigd, naar aanleiding van politieke druk. De populaire app wordt namelijk overmatige gebruikt door tieners. Amerikaanse senatoren maken zich zorgen over de online veiligheid van deze jongeren en onderzoeken dit samen met Instagram CEO Adam Mosseri.

Bron: searchenginejournal

Naar verluidt zullen nieuwe functies zowel tieners als ouders helpen om inzicht te hebben in de tijd die op de app wordt doorgebracht en dit doorbrengen te beheren. Door deze functie zullen de ouders in staat zijn om te controleren hoeveel tijd hun kinderen doorbrengen op het platform. De ouders kunnen tevens tijdslimieten instellen en tieners zullen een herinnering krijgen om een pauze te nemen.

Bron: theguardian

Het interne onderzoek van deze populaire social media app suggereerde dat tieners Instagram de schuld geven van hun angsten. Het incident met de gelekte informatie van Facebook klokkenluidster Frances Haugen, gaf aan dat mate van angst onder tieners toeneemt. De Amerikaanse senaatscommissie adviseerde de autoriteit van Instagram om de interne informatie te gebruiken, om de veiligheid van kinderen te waarborgen.

De social media consultant Matt Navarra zei het volgende over deze veranderingen: “De baas van Instagram zal iets nieuws en zinvols willen laten zien aan de Amerikaanse senatoren… de nieuwe functies zullen bezorgde ouders meer mogelijkheden geven om hun kinderen veilig te houden met betrekking tot het gebruik van Instagram, maar velen zullen zich afvragen waarom het zo lang heeft geduurd voordat ze actie ondernamen.”

Mr. Mosseri kondigde de lancering aan van de nieuwe functie die de naam “take-a-break” draagt. Hij legde uit: “Als iemand al een bepaalde tijd aan het scrollen is, vragen we hem om een pauze te nemen van Instagram en stellen we voor dat ze herinneringen instellen om in de toekomst meer pauzes te nemen.”

Bron: petapixel

Hij schreef ook: “Hoewel deze optie beschikbaar is voor iedereen, denk ik dat deze tool vooral belangrijk is voor tieners om beter te leren begrijpen welke informatie ze delen Instagram, wat zichtbaar is voor anderen, en om een makkelijkere manier te hebben om hun digitale voetafdruk in de hand te hebben.”