Nieuwe Variant Van Het Coronavirus Wekt Angst Op Bij Beleggers

443

Na de ontdekking van de nieuwe Covid-variant, zijn de aandelen over de hele wereld sterk gedaald. De nieuwe variant brengt beleggers aan het twijfelen, wat een slechte invloed kan hebben op het herstel van de economie.

De belangrijkste aandelenmarkten in Duitsland, Frankrijk en de VS hebben te maken met een daling van de aandelenkoersen. De FTSE 100-index van de meest toonaangevende Britse aandelen zakte 3,7% lager. Aandelen van luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties zijn ook hard getroffen.

Bron: weforum

De aandelenmarkten in Japan, China en Australië daalde ook, vanwege de vrees voor dit nieuwe Covid virus. Tevens de olieprijs daalde, investerings directeur van AJ, Bell Russ Mould legde uit: “De daling van de olieprijs is de manier van de markt om te zeggen dat ze zich zorgen maakt over een vermindering van de economische activiteit.”

Bron: financialexpress

De heer Mould zei ook: “De keerzijde van dalende grondstoffenprijzen is dat een zwakkere olieprijs voor enige verlichting zou moeten zorgen in termen van inflatiedruk. Dat kan centrale banken ertoe aanzetten op korte termijn voorzichtiger te zijn met het verhogen van de rente, maar het hangt er wel van af of de nieuwe Covid-stress voor aanzienlijke verstoringen zorgt en, of deze zo goed en snel mogelijk kan worden ingedamd.”

Bron: economictimes

De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid zei: “We zullen contact opnemen met getroffen klanten met informatie over hun vlucht. We bekijken momenteel ons vluchtschema voor Zuid-Afrika voor de komende week.”