Armere Landen Kampen Met Dreigende Voedselcrisis Door Een Wereldwijd Tekort Aan Kunstmest

257

Het wereldwijde tekort aan kunstmest kan zorgen voor een voedselcrisis in armere landen. De leidinggevenden van grote kunstmest bedrijven zijn bezorgd over de stijging van de huidige voedselprijzen.

Bron: krishijagran

Om kunstmest te produceren, hebben bedrijven grote hoeveelheden gas nodig. De CEO van Yara International Svein Tore Holsether zei dat als gevolg van de hogere gasprijzen, de kosten voor de productie van kunstmest zijn gestegen en deze de voedselprijzen wereldwijd beïnvloeden.

Bron: agroflowsysteem

Sommige van de grote kunstmest bedrijven zijn door de hogere gasprijzen gedwongen een deel van de productie te verminderen. Dit heeft geleid tot tekorten aan meststoffen. Veel ontwikkelingslanden zijn getroffen door dit productietekort, dat een dalende gewasproductie en stijgende voedselprijs tot gevolg heeft.

Bron: fortune

Tore Holsether zei ook: “Het is echt erbarmelijk, we hebben te maken met een voedselcrisis waarbij kwetsbare mensen worden heel hard getroffen,” hij voegde hieraan toe: “Het heeft gevolgen voor de voedselprijzen over de hele wereld en het raakt de portemonnee van veel mensen. Maar voor sommige mensen, vooral in de ontwikkelingslanden, is dit niet alleen een kwestie van de portemonnee, maar is het een kwestie van leven of dood.”